Как да организирате вашата Коледа предварително

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
alt Радостта от зимните празници често е придружена от суматохата, която включва приготвянето на една приказна Коледа, независимо дали говорим за нетърпението от отварянето на подаръци или планирането на менюто за празничната семейна трапеза. Но това вълнение не трябва да бъде смазано от натиска да направим нещата перфектни, като подберем всички онези детайли, които очертават празничния дух, както си го представяме.

 За да предотвратим малките неудобства и тревоги, породени от организацията на така мечтаната Коледа, можем да се организираме малко по-добре, тоест изпреварващо. Разбира се, ако говорим за „списъци, списъци и още списъци“, това може да ни изплаши малко повече, защото кой има време за всичко това? Но може би дори това би ни помогнало да се замислим няколко пъти, преди да купим натрапчиво, набързо и под стрес, защото вече е двадесет и някой декември, а не сте имали време да опаковате подарък  за любимия си колега, а на най-добрия си приятел от детството, дори не сте си направили труда да потърсите любимата му марка меденки.
 
 altТака че, започнете да мислите за всички хора, на които искате да покажете какво означават за вас  и ги поставете в списък: на хартия, в Excel или ако сте невероятни в организирането на стаите в главата си, запазете - всички там са добре. След това помислете за бюджета, който запазвате за всички подаръци и разделете оставащото време до Коледа на няколко седмици, след което изберете кои две ще бъдат тези, в които ще решите тази мисия. От момента, в който сте помислили за всички хора, на които искате да подарите нещо, разбира се, започнете да мислите какво бихте искали да им дадете в рамките на бюджета, който сте определили.
 
 Въпреки че искаме предлаганите подаръци да бъдат високо оценени, винаги трябва да имаме предвид факта, че е реална възможността да не уцелим изобщо подаръка и че преди всичко Коледа представлява чистата емоция на подаряването. Но, разбира се, можете да започнете с упражнение за памет, за да видите колко внимателни сте били към приятелите си на срещи в Zoom или към приятеля си, докато той ви разказваше за новата си любов. Отделете максимум една седмица от двете, за да подредите идеите, които смятате за подходящи за тях, така че следващата седмица да можете да прекарате в проучване и купуване.
 
altСъщо така не забравяйте, че с наближаването на зимните празници се увеличава и вероятността доставките да се забавят и да останете разочаровани. С други думи, след като сте наясно, че след две седмици можете да подготвите списъка с подаръци, решили сте на кого ще давате подаръци, какъв е бюджетът и преминавате през процес на опресняване на паметта си за това какво  вашите приятели искат, вие ще бъдете героят на тази мисия.
 
Но ако паметта ви не ви помага или просто не сте говорили за това, винаги можете да проверите селекцията от коледни продукти от любимите си магазини - които по този начин ще илюстрират спомена за тази година - или, за страстни читатели , можете да проверите тяхното „за четене“ в Goodreads и дори да ги изненадате, като изберете наскоро пуснато заглавие. Така или иначе, опитайте се да се откъснете от стила на пазаруване в последния момент, който кара подаряването да изглежда като задължение и ви отдалечава от радостта от даряването.
 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: