Как да се харесваш на снимка?

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

altСнимките са нещо много коварно,особено ако не изглеждаш добре на снимки. Веднъж след като фотоапаратът щракне, вече нищо не можеш да направиш по въпроса с кривата усмивка, с която си погледнал към обектива. След което някой качва снимката във Фейсбук и всичките ти познати те виждат в не особено привлекателна светлина.

Да излезеш добре на снимка изобщо не е толкова трудно, колкото звучи. Освен ако не си пийнал порядъчно - тогава няма смисъл от съвети, защото няма да се сетиш да ги последваш.
Ето няколко стъпки, с които ще излизаш добре на снимки.
 

1. Не се снимаш за паспорт

Не се стреми да изглеждаш безизразно, застинало и сковано - това е гаранция за лоша снимка. Много по-добре ще излезеш, ако си отпуснат и спокоен.

2. Не гледай фотоапарата отгоре

Това е основно правило. Обективът винаги трябва да е малко над нивото на очите ти, за да избегнеш взиране на фотоапарата отдолу, право в ноздрите ти.
 

3. Забрави за фотоапарата

Колкото повече се гласиш за снимка, толкова по-зле. Така се получават изкуствените усмивки и странните изражения, които напомнят по-скоро нещо болезнено, отколкото снимка по време на парти. Например стомашни колики.

Ако видиш, че те снимат, в последния момент...
 

4. Не се отдръпвай от фотоапарата

По-добре е да направиш обратното - леко да се наклониш към него, най-вече с главата си. Така избягваш вероятността изнесената назад глава да направи врата ти сбръчкан, а брадичката - двойна.

5. Не променяй изражението си в последния момент

Ако видиш, че те снимат, прекалено късно и пръстът на фотографа вече почти е натиснал копчето, не се паникьосвай. Не се опитвай да промениш позата или изражението си в последния момент. По-добре просто игнорирай фотоапарата. Така има по-голяма вероятност да се получи сносна снимка, отколкото ако се опиташ за части от секундата да намериш „усмивката си за пред хора".

6. Снимки под ъгъл

Снимките, в които главата ти е в полупрофил, имат по-голям шанс да изглеждат добре, отколкото фронталните кадри.

7. Забрави за изкуствената усмивка

Ако не си в настроение и сложиш една усмивка само колкото да се каже, че си весел, това си личи. Вместо това, помисли за нещо хубаво и се опитай да се усмихнеш естествено. При престорената усмивка очите те издават и контрастът между двата реда зъби и нещастния поглед изобщо не обещава добра снимка.

Винаги има вариант, ако не се харесваш на снимки, просто да не се снимаш. Понякога обаче това не е опция, особено ако не си сред приятели, а в по-формална обстановка. Не искаш да те запомнят като „онзи срамежливия" или като „човека, дето се плаши от една снимка".

вратовръзка.бг


Как да се харесваш на снимка? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: