Работното ти място

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
altВсички работещи хора прекарват голяма част от времето си на работа. Чрез нещата, с които се заобикаляме на работа, казваме повече неща за себе си, отколкото изглежда на пръв поглед. Как можем чрез предметите на бюрото си да предаваме правилните послания към надничащи колеги, изненадващо нахълтващи шефове и чакащи клиенти?

Семейни снимки

Те са най-честите лични предмети, които слагаме около себе си на работа. Те предават ясно и позитивно съобщение на околните. Ако е снимка с приятелката или съпругата ти на последната ви ваканция, това показва, че ти си човек, който може да поддържа дълги и сериозни връзки, което вероятно значи, че държи и на бизнес отношенията си. За да покажеш стабилност пък, можеш да сложиш и снимка на детето си, ако имаш; или на племенник или племенница; или на кръщелник. Това внушава, че си човек, който може да поема отговорност. Също така, такива снимки подсказват, че има хора, за които ти си отговорен и заради които работиш и изкарваш пари, което значи, че най-вероятно си лоялен и добър служител, на когото може да се разчита и който не би рискувал доброто на компанията, защото близките му разчитат на заплатата му. 

Но и с това не трябва да се прекалява...

Има граница между служебния и личния ти живот и едното не трябва да се прелива в другото. Ако например на бюрото ти има прекалено много семейни снимки, това внушава, че би предпочел да си си вкъщи, отколкото да работиш.

Затова се ограничи до една-две. Също така, ако приятелката или съпругата ти е особено секси, не се изкушавай да се заобиколиш от нейни снимки по бански. Това само ще предизвика завист и у мъже, и у жени, а завиждащите колеги не са добри колеги.

Спортни страсти

Това е също много чест и обичан начин да разкрасиш работното си място – чаша, календар, снимка, скрийнсейвър с емблемата и името на любимия ти отбор. Това обаче също може да е рисковано, ако твоят любим отбор не е любим за останалите или ако е отборът на друг град. В този случай не е препоръчително да пиеш кафето си от чаша с цветовете на отбора, колкото и да ти се иска. Остави я за кафето вкъщи.

Но пък ако си фен на отбора, който харесват всички останали, малко сувенири могат много да ти помогнат. Те са потенциален повод за започване на разговор с колеги и шефове; освен това те правят „един от тях”, което е много добре за всяка група.

Нещо за четене?

Това зависи много от работата ти. Като цяло книгата, оставена на бюрото ти, казва, че имаш премного свободно време; или че претупваш работата си, за да можеш по-скоро да седнеш да четеш.

В никакъв случай не оставяй на бюрото си жълт вестник. Няма нищо лошо, даже е похвално да се интересуваш от новините. Но за тази цел си купувай сериозни вестници. Много добро впечатление ще направиш, ако се абонираш за някое издание, което се занимава с твоята област на работа. Дори да не го четеш, това, че е на бюрото ти, вече говори за инициативност, интерес и желание за развитие.

Ред


Няма как да се мине без него. Да, работното място не може да остане чисто и подредено през целия ден, след като ти постоянно си там и работиш. Но когато дойде време да си тръгнеш за вкъщи или, още повече, да излезеш в отпуск, трябва да оставиш работното си място чисто и подредено, заредено с достатъчно химикали, листи и дискове, които някой дори би могъл да заеме, докато те няма. Това създава впечатление, че си човек, на когото може да се разчита.

Но не трябва да минаваш и в другата крайност – прекаленият ред също не е добър вариант. Той показва, че си зависим от подредеността и че не можеш да се справяш добре с извънредни, неподредени ситуации. Все пак това е място, на което се работи, а не музей.


вратовръзка.бг

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: