Няколко причини, защо един мъж би отказал секс

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Няколко причини, защо един мъж би отказал секс

Много жени, още от ранна възраст знаят, че мъжете винаги  искат секс. Мъжете биха направили всичко, за да го получат и  се втурват след всичко, което носи пола и мърда. Затова, когато една  жена е в настроение за секс-закачки, едва ли има нещо по-шокиращо от това, да чуе извинение от сорта на: “Малако съм изморен.; Не сега скъпа, боли ме глава”. Моменталната реакция е самообвинение: “Защото съм дебела” или “Защото са ми малки гърдите”. Но, ето и голата истина: мъжките сексуални проблеми нямат нищо общо с размера на сутиена или талията ви. Нещо повече – по-често те нямат нищо общо с вас изобщо. Вижте кои са истинските причини за липсата на сексуално желание при мъжете – дори при перфектна възможност.


 
  

 o Твърде големите очаквания

Обвинявайте Виаграта и братовчедите й. Броят на мъжете с проблеми в секса, които инстинктивно се насочват към медикаменти с очакването, че те ще решат проблемите, е вече огромен. Но нещата всъщност не стават така. Парадоксът, според специалисти е, че тези продукти са причинили повече асексуални отношения, отколкото каквото и да било друго нещо в историята. И не защото не са добри медикаменти. При 65% до 85% от случаите те помагат за осъществяването на сексуален акт. Но когато един мъж няма 100% “КПД”, той се отчайва, смятайки, че е единствения, провалил се и то - след Виагра! Пълно фиаско, което често напълно ги отказва от сексуални опити. 
Освен това трябва да се отбележи, че често проблемите при мъжете са повече психологически, колкото физиологични.Затова, когато един мъж реши да посегне към Виагра, е необходимо да потърси и консултация с психолог/ сексолог. Когато има насложени и нерешени емоционални проблеми, лекарството няма да постигне оптималния си ефект.

  •  Остарялото момче

Въпреки че това е нормална част от остаряването, за 40-50 годишните мъже ерекциите не са (вече) автоматични реакции. На тях им трябва специална, еротична настройка. Ако в момента един мъж не си мисли за секс и вие изведнъж му кажете: “Хайде да отидем в спалнята сега” би трябвало реакцията му да бъда: “О, това звучи супер”, но на тази възраст той всъщност си мисли:”Дали ще ми “стане“?”.
 

Няколко причини, защо един мъж би отказал секс

  •    Цигарите

Тютюнопушенето стеснява съдовете и намалява кръвопотока – не само в кръвоносните клетки, които водят към сърцето. Клетките на пениса са всъщност по-уязвими, защото са по-малки. А по-малко приток на кръв = увиснал член. След толкова ясно и недвусмислено изразяване, има ли смисъл да казваме повече?

  •   Шкембето на Дядо Коледа

Закръгленият корем в стил Дядо Коледа може и да придава благ вид на любимия ви, но със сигурност не му помага в секса. Това е така, защото мазнините на корема са различни от мазнините в останалата част на тялото. Коремната мазнина съдържа ензима ароматаза, който превръща тестостерона – хормонът, отговорен за либидото – в женския хормон естроген. По-малко тестостерон означава намалено либидо.

  •    Не всички системи са в изправност

Специалистите казват, че за една ерекция е необходимо много системи в тялото на мъжа да функционират правилно. Кръвоносната система трябва да е в изрядност, за да доставя кръв до пениса, нервната система трябва да предава сигнали, хормоналната система трябва да доставя тестостерон, за да се получи правилната химична формула... Това означава, че сексуалната дисфункция е своевременно предупреждение за възможен сериозен медицински проблем. Наистина сериозен: заболяване на коронарната артерия обикновено се развива за три години на еректилна дисфункция; диабет – осем години еректилна дисфункция, а при мъжете с високо кръвно, еректилната дисфункция предупреждава също за инфаркт и инсулт. В този случай еректилната дисфункция е симптом, индикатор за това, доколко опасно е високото артериално налягане. Тя показва, че вероятността от инфаркт или инсулт е по-голяма, отколкото при мъжете с високо кръвно, но без сексуални проблеми.


Няколко причини, защо един мъж би отказал секс

  •    Емоционален багаж

Някои мъже не просто носят “емоционален  багаж” със себе си, а просто са затиснати под психо-остатъците от минали връзки. Ако един мъж е минал през сложна раздяла, а партньорката му е била много критична към него като към любовник, той - много вероятно - иска връзка, но не е уверен, че ще бъде способен да се справи като мъж.

  •    Съзнанието му е прекалено затормозено

В повечето случаи мъжът търси секс като отдушник от напрежението, но някои ситуации могат да накарат либидото му да “заспи зимен сън”. Понякога човек може да е толкова затормозен с решаването на даден проблем, че сексуалността му остава последното нещо, за което изобщо се сеща. Стресът, също така, може да е причина за силна умора, която в края на деня напълно смазва. В допълнение, определен тип поведение, свързано със стреса – пушене, пиене, преяждане, употреба на лекарства, също влияят негативно върху либидото.здраве.бг ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Няколко причини, защо един мъж би отказал секс - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: