Как да възвърнете белотата на прането си, без да използвате белина? Избелване на пожълтели дрехи!

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altБелите дрехи винаги ни причиняват главоболие, а основният проблем е, че след известно време те пожълтяват. Разберете как да перете без белина и какво можете да направите, за да избелите пожълтелите дрехи.

Пране на бели дрехи


Ако сте решили да спрете да използвате белина за белите дрехи, които са пожълтели с течение на времето, имаме някои решения за вас.По този начин ще избегнете вещества, които могат да раздразнят кожата, очите и белите ви дробове.
 

Лимон за бели дрехи

Първата съставка, която можете да използвате за бели дрехи, е лимонов сок. Ако все още не знаете, натуралният лимонов сок избелва и освежава белите дрехи, така че следващия път, когато перете, не забравяйте да използвате ½ чаша лимонов сок. Изсипете лимоновия сок в отделението за перилен препарат.
 
Също така, ако дрехите ви имат петна, лимонът може да ви помогне да ги изчистите. Сварете тенджера с вода, в която има нарязан лимон. Изсипете горещата вода върху белите дрехи и ги оставете да престоят 2-3 часа, преди да ги сложите в пералнята.

altВодороден пероксид

Водородният пероксид или водородният прекис може да се използва като избелващо средство за бяло пране. Можете да намерите водороден пероксид много лесно, затова ви съветваме да изберете концентрация от 3%. Използвайте ½ чаша и я поставете в отделението за перилен препарат, след което изперете дрехите си нормално, като използвате същата програма за пране.

Натриев бикарбонат

Содата за хляб също върши чудеса в дома ви, а съставката може да се използва и за бели дрехи. Добавете ½ чаша върху вашия перилен препарат и содата за хляб ще го направи по-ефективен, ще премахне петната, ще направи дрехите по-меки и ще ги избели.
 
Ако дрехите ви са изцапани, сложете сода за хляб върху петното и разтрийте този участък, преди да ги сложите в пералнята. Ще видите, че петната по дрехите ви ще изчезнат като с магическа пръчка.

Кухненска сол

За по-сериозни петна използвайте сол, смесена с лимонов сок. Изстискайте половин лимон върху петното, след това поръсете сол върху него и го оставете за една нощ.На следващия ден изплакнете със студена вода и изперете дрехите в пералня, като използвате цикъла за студена вода.

altКак да почистите пералната машина и какви са стъпките

 
След като приключите с цялото бяло пране, може да помислите за почистване на пералнята, защото то отнема известно време. Почистването може да бъде вътрешно, когато дезинфекцираме ваната, вратичката, барабана и отделенията за перилни препарати, но може да се извърши и външно, когато говорим за дезинфекция на захранващите и изпускателните маркучи.
 
За да направите вътрешно почистване, ви е необходим разтвор от сода за хляб и вода (50:50). Смесете половин чаша сода за хляб с вода, след което поставете разтвора в отделението за перилни препарати и стартирайте цикъл на пране.
Можете да използвате и разтвор от сода за хляб и оцет. Необходими са ви една чаша вода, две чаши оцет и една четвърт чаша сода за хляб. Разбъркайте ги добре, след което поставете разтвора в отделението за перилни препарати.
 
Не забравяйте уплътнението около ваната, както и чекмеджето за перилен препарат и балсам, защото там също има отлагания на бактерии.
 
Външната част на машината може да се почисти със същия разтвор, а за маркучите ще трябва да ги накиснете в топла вода и течен препарат за около два часа. Оставете ги да изсъхнат напълно, преди да ги монтирате обратно на мястото им!

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: