Дезинфекция на дрехи втора употреба. Как да го правим и защо е необходимо

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
alt Дезинфекция на дрехи втора употреба. Как да го направим по правилния начин
 
Ако сте си мислили, че можете да извършите цялостна дезинфекция на току-що закупените дрехи втора употреба, разберете, че пералната машина не може да премахне всички бактерии или възможни кожни заболявания.
 
Трябва също да се отбележи, че дрехите втора употреба представляват опасност при предаването на хепатит А. Освен това, ако си купите бельо или бански костюм, трябва да знаете, че те могат да предадат много болести, стафилококи, стрептококи или брадавици.
 
Препоръчително е първия път, когато купувате дрехи втора употреба, да ги изперете, но трябва да знаете, че те не трябва да се перат с дрехите, които носите всеки ден. Бактериите могат да се разпространят от една дреха в друга дори при високи температури в пералната машина.
 
altЗатова, преди да дезинфекцирате дрехите си, е добре да ги изперете, като използвате кратък цикъл на пране при ниски температури, за да избегнете увреждане на тъканите, ако е необходимо.
 
 
След това дрехите трябва да се поставят в съд с гореща вода, не непременно вряща, тъй като може да ги повредите. След това добавете една чаша прах за пране и една чаша дезинфектант на прах. Оставете дрехите да престоят във водата за няколко часа, за да сте сигурни, че сте премахнали всички бактерии.

Следващата стъпка в дезинфекцията на тези дрехи втора употреба е да ги изперете отново в пералната машина. Ако пералната ви машина има и цикъл за дезинфекция на дрехи, препоръчително е да го използвате. В противен случай изперете дрехите на нормалния цикъл.
 
Препоръчително е да използвате по-слаб перилен препарат за второто пране, за да избегнете увреждане на тъканите. Не че вече не сте ги изпирали веднъж и след това не сте ги държали в гореща вода.

altСлед като ги измиете за втори път, трябва да знаете, че все още не сте приключили с дезинфекцията. Сушилнята или ютията са следващата стъпка, която ще премахне всички останали бактерии.
 
Така че е абсолютно необходимо да изгладите или изсушите дрехите си, ако имате сушилня до пералнята си. Можете да използвате и вертикална парна ютия, тя е също толкова ефективна.
 
Едва след като сте спазили всички тези стъпки, можете да кажете, че дрехите втора употреба са годни за носене. Не рискувайте да ги носите, преди да сте ги дезинфекцирали правилно!


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: