Защо трябва да персонализираме стаята си с картини на платно

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altВашият дом говори много за вас: какво харесвате, как си почивате, какви са бъдещите ви планове и с кого прекарвате времето си. Но какво ще кажете още повече и по по-ясен начин?
 
Обзавеждането на една стая не е задължително да бъде процес, който отнема много време, средства и средства. Да, то наистина може да бъде супер забавно! А едно от най-лесните и сладки неща, които можете да направите, е да персонализирате пространството с картина на платно по поръчка. Те започнаха да стават все по-популярни и за това има основателна причина! Те ви дават огромна творческа свобода, а художникът, който прави вашия интериорен дизайн забележим, сте вие!
 
Така че, независимо дали следвате най-новите тенденции в изкуството или просто не ви допада класическото изкуство, картините по поръчка са привлекателен и икономичен вариант.
 
Друго предимство на картините за стена по поръчка е, че са леки, така че лесно се окачват и преместват (на други места или в други стаи, или за почистване). Освен това не е нужно да се суетите с намирането на подходяща рамка, можете да ги окачите на стената така, както са, и те да изглеждат модерно, интересно и стилно.
Достъпни по цена и лесни за интегриране във всеки интериорен дизайн, картините по поръчка бързо се превръщат в забележителна част от интериора. Независимо дали става дума за снимка на семейното бебе, очарователен плаж или висока планина, на която сте се отпуснали по време на последната си почивка, черно-бяла архитектурна рамка или сладко животинче, те са лесни за интегриране, ако имате предвид няколко принципа.
 
Когато избирате композицията, уверете се, че тя е лесна за следване, в цветове, които съответстват на помещението, в което е позиционирано платното. Винаги избирайте снимки с добра резолюция, независимо от размера на платното. Ако разполагате с няколко снимки, които имат сходен стил и биха си подхождали, организирайте ги по творчески начин, като изберете различни размери, които се допълват хармонично.
 
altОсвен това, за да постигнете наистина интересен ефект и ако сте уверени в уменията си, можете да направите акцентна стена, като допълните снимките на платното с цъфтящи растения, огледала, часовници или дори шапки или кошници с ядки. Уверете се, че всички предмети имат общ знаменател, независимо дали става дума за текстура или цвят.
 
 
В една минималистична всекидневна най-добрите варианти са абстрактни илюстрации, портрети, или макроснимки, показващи ботанически или архитектурни детайли. Ако имате много декоративни предмети, изберете възможно най-проста илюстрация в неутрални цветове, които няма да напрягат окото или да претрупват пространството.
 
Ако имате дом с естествени текстури и уникални, може би дори винтидж мебели, в идеалния случай картината за стена  не бива да краде твърде много от очарованието на интериора, така че най-подходящи биха били някои минималистични, абстрактни или дори много прости пейзажи от природата.
 
Ако сте страстни любители на пътуванията, можете да изберете персонализирани картини за стена с карти, които също могат да бъдат функционални за планиране на следващото ви пътуване или просто като специален декор, който да ви върне приятни спомени.
 
За стая на тийнейджъри (или дори възрастни, защо не?) със страст към комиксите, цяла стена от картини на платно с герои на Marvel, DC Comics или аниме може да бъде чудесна идея! Те ще придадат специален щрих на стаята и ще създадат малка "мултивселена", която да стимулира въображението им.
 
Също така, за малките деца можете да направите малка история от няколко платна със симпатични илюстрации, върху които да надграждате за вечерни истории.
altПерсонализираните картини за стена са също така чудесна идея за офиса или домашния офис на творчески личности, където те искат да покажат част от работата си. По този начин картините са не само уникална декорация, но и портфолио с привкус.
Макар че е малко по-трудно да се интегрират, платната с персонализиран текст могат да бъдат и идея за двойка, която иска да увековечи персонализираните сватбени обети или фразата, използвана за предложението им, или може би дори първите думи на бебето. Всички тези неща ще бъдат красиви спомени, които ще се преживяват всеки път, когато картината се разглежда.
 
Включването на тези елементи във вече обзаведен и декориран дом може да изглежда сложно, затова преди да вземете решение, можете да направите малка симулация, като залепите на стената листове с размерите на картината на платно, за да прецените как ще изглежда тя. Това е още по-важно, когато има няколко експоната с различни размери и форми, за да сте сигурни, че те се допълват хармонично.
 
Ако не искате да излагате нито една от снимките си, но все пак искате да имате няколко открояващи се творби, има сайтове, където можете да намерите графични произведения (в електронен формат) на независими художници, които можете да закупите на разумни цени и да изпратите за отпечатване върху платно. Със сигурност ще намерите нещо, което да ви вдъхнови!
 
И накрая, не забравяйте, че картините за стена не са предназначени само за всекидневната! Те изглеждат чудесно във всяка стая, стига да намерите композиция, която да се съчетае с останалите елементи и да подчертае вашата индивидуалност.

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: