10 Занимания и игри за деца на плажа

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altТук сме събрали няколко интересни занимания и игри, които можете да предложите на вашето мъниче. Някои от тях са толкова изобретателни, че ще го забавляват максимално, ще му помогнат да прекарва качествено времето си, да учи, да се отпусне и дори да си спомни някои специални моменти.
 

1. Колко дълбоко можеш да копаеш?

 
Децата обожават да копаят в пясъка. Предизвикайте ги да изкопаят голяма дупка в пясъка и накрая ги насърчете да дадат мнението си за това колко голяма е тази дупка - дали в нея може да се побере възрастен, дали те могат да се поберат в нея, колко вода може да се побере там? и т.н.
 
 • Необходими: лопати
 • Развити умения: вдигане и спускане на предмети

alt2. Мини голф

 
Направете дупка в пясъка, след което дайте на детето стикове и топки. Те ще трябва да ударят топката с тоягата, за да я преместят в дупката. Играта е много забавна, особено за деца над 5-6 години и за тези, които играят в групи. Можете да направите повече дупки в пясъка, когато децата са по-малки, така че мотивацията за тях да бъде по-висока при всеки опит.
 
 • Необходими: комплект стикове и топки
 • Развити умения: концентрация, координация

3. Фризби на плажа

Ето още една интересна игра за деца. Можете да поставите цели, като използвате различни предмети, донесени на плажа: чадър, кърпа, одеяло за пикник или дори да изкопаете дупка в пясъка, която да се превърне в цел). След това се опитайте да хвърлите фризбито възможно най-близо до целта.
 
 • Необходимо е: фризби
 • Умения, които се развиват: хвърляне

alt4. Състезания за пълнене на кофи

 
Децата обичат подобни състезания и каскади. Всяко дете получава чаша или лъжица и трябва да изтича до морето, за да донесе вода, с която да напълни кофата малко по малко. Предизвикателството за малчуганите е да успеят да съберат колкото се може повече вода в кофата, за да напълнят бързо кофата от фиксираната точка на плажа.
 
 • Необходими: кофа и предмети за носене (кофа, лъжица, чаша и др.)
 • Развити умения: баланс, ловкост

5. Пускане на хвърчило

 
Не мисля, че има дете, което да не обича да пуска хвърчила, а на морето тази дейност може да бъде изключително приятна. Вятърът духа и хвърчилото може да се издигне красиво. Дори и да не е много ветровито, децата могат да тичат по плажа с хвърчилото и да се забавляват много.
 
 • Необходимо е: хвърчило
 • Научени умения: бягане

6. Рисунки върху пясъка

 
Като използвате пръчка, ръце, лопатки и камъни, предизвикайте детето да направи красива рисунка върху пясъка (картина, думи, букви и т.н.). За направата на тази рисунка може да се използват и съкровища от плажа (раковини, охлюви и др.).
 • Необходими: предмети за рисуване и творчески ум

alt7. Пясъчни замъци

Никоя почивка на море не е пълна без пясъчни замъци. Но защо да се ограничавате само с един замък? Можете да предизвикате малчуганите да развихрят въображението си, да построят различни конструкции, крепости, пясъчни паркове.
 • Необходими са: лопати, кофички, пръчици и всякакви други предмети, които могат да се използват за забавно създаване на пясък.

8.Ангели от пясък

Ако детето ви знае как да прави ангели в снега с тялото си, ще се справи добре и в пясъка. За да направят ангели с крила, те трябва да легнат на пясъка по гръб и да махат с ръце. Разбира се, то ще се засипе с пясък, но това е половината от забавлението.
 

alt9. Търсене на съкровища на плажа

 
Дайте на детето си списък (писмен или с картинки) и кофичка, в която да събира съкровища. Предизвикайте го да намери нещо от дърво, малка мида, голяма мида, нещо кръгло, нещо синьо, перо и т.н.
 
 • Необходимо е: малка кофичка за събиране на съкровища.

10. Сапунени мехурчета

Плажът е огромно пространство, идеално за сапунени мехури. Ако течността се разлее върху банския му костюм, това няма да е проблем. Има много идеи за сапунени мехури - можете да изберете да купите бутилки с готов разтвор или да си направите свои в хотела. От малки балони по-големите деца могат да направят много големи балони, като използват две пръчки и монета или тенис гребло (потърсете уроци в Youtube; лесно се правят).
 
 • Развити умения: бягане, скачане, двигателен контрол на ръцете
   
altЩе отидете ли на море с вашето малко дете? Сложете в количката шапки, слънцезащитен крем и някои основни играчки. Пригответе се за страхотно забавление. Не забравяйте да вземете закуски и здравословна вода на плажа, за да избегнете дехидратация.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: