Шоколад по време на криза

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
altКоличеството на потребление на шоколада се е завишило,  въпреки кризата. Вероятно защото отключва хормона на щастието, а всеки има нужда от него, особено пък в криза.

За радост на противниците на калориите и за нещастие на феновете на шоколада в Париж приключи традиционният Salon du Chocolat 2009. Миналата седмица той отвори врати за 15-а поредна година и събра почитателите на сладките емоции в синхрон с оперното изкуство. Световно известната фирма "Леонидас" заедно със специалисти от бижутерийната фирма "Сваровски" поднесоха на посетителите на изложението макет на парижката опера от шоколад.

 

 

В изложението взеха участие повече от 400 фирми, които показаха последни модни тенденции в областта на шоколада и сладкарската индустрия. По щандовете се кипреха бонбони във формата на всевъзможни риби, миди и морски дарове, за които мнозина коментираха, че са далеч по-вкусни отколкото автентичните.

Шоколадови букети от цветя се предлагаха на галантните ухажори. Комбинацията е особено подходяща за Деня на влюбените, св. Валентин, когато обичайно се съвместяват цветята и шоколадът.

Оказа се, противно на очакванията, че напук на икономическата криза, производителите и продавачите на захарни изделия не търпят големи загуби в печалбите си. Вероятно защото шоколадът отключва хормона на щастието, а всеки има нужда от него, особено пък в криза.

По време на Salon du Chocolat посетителите се насладиха, освен на шоколадови вкусотии, и на модно шоу, където като дизайнери се изявиха най-известните сладкари във Франция и по света.

А накрая една препоръка - вместо с кафе може да започвате деня си с парче черен шоколад. Според учените шест грама и половина черен шоколад, приемани ежедневно, могат да понижат кръвното налягане с няколко десети. Така че дерзайте - шоколадът не само, че не вреди, а може да се окаже и твърде здравословен. Стига да не се прекалява! Въпреки че пак според учените - шоколадът по никакъв начин не е отговорен за появата на целулит. Даже обратното - съдържащите се в него полифеноли, го правят доста добър антиоксидант, а всички антиоксиданти помагат на тялото да се очисти от токсините, които са една от предполагаемите причини за появата на целулит. Така че пак стигаме до извода - хапвайте шоколад и се радвайте на света наоколо!


фрогнюс.бг


 

 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Шоколад по време на криза - 3.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: