Сребърна икона: идеалният подарък за любимите хора

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
altКогато искате да изберете подходящ подарък за религиозен човек, за тези, които създават ново семейство, или за тези, които избират да се преместят в нов дом, можете да изберете сребърна икона. Такъв подарък е ценен, сърдечен избор, който ще спечели сърцата.

Когато говорим за икони, се докосваме до една много по-специална страна на душата. Ето защо иконата, избрана за подарък, трябва да е наистина специална и ценна. Това може да стане или чрез избора на икона, изработена от специални материали като златни или сребърни листове, или на икони, представящи конкретна сцена от особена важност или видна фигура от религиозната история.

Ето защо най-популярните православни сребърни икони са тези на Тайната вечеря, Дървото на живота, Съпругата на дома, както и икони на Божията майка или на Свети Георги.
Ето някои от моментите, в които можете да изберете да подарите икона:

На имен ден. Когато близък човек празнува своя имен ден според църковния календар, можете да изберете да му подарите сребърна икона с изображение на светеца, чието име носи.
Такъв подарък може успешно да се поднесе на човек, когото познавате добре, или ако не познавате много добре рожденика.

Като подарък за новодомците. Преместването в нов дом може да бъде добра причина да подарите икона. Можете да изберете дискретни варианти, когато не знаете точно какъв стил са избрали новите собственици за обзавеждане на дома си, но със сигурност ще дадете нещо повече от подарък. Ще им поднесете добри мисли, пожелание за благополучие и ще им покажете, че се радвате изцяло на тяхната радост. Същото важи и за нашите домове, които заслужават да бъдат защитени и отбелязани със скъпоценна икона.

altКато сватбен подарък.
Религиозната сватба може да бъде идеалното време да подарите икона, за да покажете на младоженците, че са защитени. Можете да изберете икона, която представя църквата, в която са се оженили, или да заложите на класиката, като например икони на Дева Мария с Младенеца.
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Сребърна икона: идеалният подарък за любимите хора - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: