Къде трябва да се постави иконата на Богородица, за да се изпълнят молитвите

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Къде трябва да се постави иконата на Богородица, за да се изпълнят молитвитеИконата на Богородица не бива да липсва в нито един дом. Тя защитава и закриля, носи любов и помирение и успокоява болката. Тя не е просто снимка, нито пък се слага къде да е. Разберете къде е нейното място и как то засилва силата на тази икона.

Според църквата  Икона на Богородица не се внася в дома, без да е осветена. Ако сте я купили за дома си или за приятел, отидете при свещеника в празничен ден и поговорете с него за освещаването на иконата. Тя придобива благословия чрез благодатта на молитвата, иначе си остава красива картина, която не заслужава поклонение.

Къде трябва да се постави иконата на Богородица в дома ?

Иконата е нещо свято и има специална роля в християнския дом. Дори тези, които не ходят редовно на църква, се стараят да намерят специално място за иконите в дома.

Подобно на всички останали  икони на Исус  и други светци, иконата на Богородица трябва да бъде поставена на стената или в ъгъла на стаята, обърната на изток.
Иконата трябва да получава слънчева светлина, а ако това не е възможно, пред нея трябва да се запали светлина, свещ или малка свещичка.

Свещениците ни учат да имаме икона в почти всяка стая на дома. Но по-специално иконата на Света Богородица трябва да се държи в най-светлата стая или в спалнята на децата, обърната на изток и към прозореца.

Какви спасителни сили носи иконата на Дева Мария?

Спасението и помощта, които получаваме чрез молитвите си, идват от изток. Ето защо църквите и иконите също трябва да са обърнати към изгряващото слънце.

По същия начин, когато се молите пред иконата вкъщи, трябва да сте обърнати към изгрева на слънцето. По този начин получавате всички блага, които иконата носи в дома ви.

altИзвестно е, че иконата на Божията майка е покровителка на дома и семейството, на майките и децата. Тя ни дава надежда и сила през целия ден и успокоява страданията на болните.

Пред иконата трябва да свети ярка светлина, особено по време на молитва, дори да е рано сутрин. Светлината, която запалвате, е знак за почитане на благодатта, която получавате от Богородица.А ако светлината гори с елей, това се възприема като приношение и мълчалива молитва към Богородица.
Пред иконата трябва да има и стръкче от светия босилек, получен в църквата на Великден или на други празници. И свещта, и босилекът са дарове от сърце, които ви помагат да се молите с благочестие и да проявявате дължимото уважение към иконите, но най-вече към безграничната доброта на св. Богородица.ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: