КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДИАМАНТЕН И ЕЛМАЗЕН ГОБЛЕН?

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

елмазени гоблени аленотоцвете.ком

Всеки любител на това блестящо хоби поне веднъж се е запитал ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН и ЕЛМАЗЕН ГОБЛЕН? Това два различни продукта ли са? Защо в едни сайтове са отбелязани като диамантени гоблени, а в други като елмазени гоблени и всеки от тях упорито твърди, че е прав?

Истината е простичка - разликата в наименованието идва от превода на съответния сайт. Ако превода е от английски diamond picture”  то те биват наречени диамантени гоблени, ако е от руски „елмазная картина“ биват наречени елмазени гоблени.

Добре, стана ясно, че разликата идва от превода, но в единия случай става дума за ЕЛМАЗИ, а в другата за ДИАМАНТИ. Има ли разлика в тези скъпоценни камъни?

Ето какво казва wikipedia по въпроса - Диамантът (от гръцката дума ἀδάμας – несломим, несъкрушим), наричан също елмаз (на руски – „алмаз“), е минерал, естествен полиморфен алотроп на въглерода.

Та нека си го кажем кратко и ясно между диамантените и елмазените гоблени РАЗЛИКА НЯМА. Те са едно и също красиво бижу, наричано с различни имена.

елмазени гоблени

А защо се наричат ДИАМАНТЕНИ гоблени? Защо не се наричат стъклени, полимерни или каквито и да е други? Наименованието им идва от ръбовете, които имат мънистата – също като на шлифованите диаманти. Тяхната повърхност  има формата на диамантите и ръбовете им пречупват светлината, създавайки дискретни отблясъци досущ като истински диамант. Именно от това пречупване се създава блясъкът и ефекта на диамантените гоблени.

Интересно е да се знае, че мънистата използвани за направата на  също се различават по качество. Освен по качеството на използвания материал се различават и по броя на ръбовете им. Качественото мънисто има 12 ъгъла, а това от по-нисък клас има само 9. Наситеността на цвета и вложените пигменти, както и техниката на изработка също оказват влияние върху качеството.

 диамантени гоблени

Ние от сайта за елмазени гоблени / диамантени гоблени АЛЕНОТО ЦВЕТЕ.ком сме подбрали за вас най-пъстрите картини, най-качествените производители и доставяме истинско удоволствие.

 

Заповядайте при нас!  


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДИАМАНТЕН И ЕЛМАЗЕН ГОБЛЕН? - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: