Домашен екстракт от кокиче предпазва от деменция, Алцхаймер и усилва паметта

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Лекарство от кокичета

Освен, че са красиви някой пролетни цветя като кокичетата, нарцисите, минзухарите, лавандулата и шафранът, съдържат вещества, които подпомагат активността на мозъка, притежават противовъзпалителни и дори противоракови свойства Активната съставка, която има това мощно действие е алкалоида галантамин
Още в древността китайските лекари установили, че кокичетата съдържат вещество, което подобрява работата на мозъка при болестта на Алцхаймер. Благодарение на галантамина се извършва активиране на предаването на импулси от невроните. Постоянно се използват и неговите възможности за лечение на онкологични заболявания.Ето защо природните лекове на базата на кокичета притежават мощни противовъзпалителни, противоракови и антипаралитични свойства.
 
В аптеките и дрогериите могат да бъдат открити много лекарства с екстракт от кокиче, но малцина знаят, че могат да си приготвят такъв и у дома. С екстракта от кокиче се лекува настинка, плексит, намалено зрение, проблеми с паметта, старчески тремор, изтощение на организма, язва и други.
 
При проблеми с паметта и мозъчната активност залейте 100 кокичета (само цветчетата) с 1 литър ракия (препоръчително гроздова) и оставете да престоят 40 дни на слънчево място. Прецедете и съхранявайте течността в стъклена бутилка. Сутрин вземайте по 1 чаена лъжичка от лека, подсладен с 1 чаена лъжичка натурален мед. Курсът на лечение продължава 15 дни.
 
Срещу тремор, намалено зрение, отпадналост и язва залейте 40 наситнени кокичета (цветчетата заедно с листата) с 300 милилитра силна ракия и ги оставете да престоят в продължение на 20 дни. После прецедете и приемайте от тинктурата по 40 капки, разредени с вода, 3 пъти на ден преди ядене.
 
Срещу настинка при деца и възрастни залейте 60 бели цветчета от кокичета със 700 милилитра чиста ракия в плътно затворен съд. Оставете ги да престоят на тъмно и хладно място в продължение на 40-45 дни, след което прецедете. С готовата тинктура разтривайте гърба и гърдите си, като след това покриете мястото със загряващ компрес и се завиете с одеяло. Когато се изпотите, сменете дрехите си със сухи. Само след първата процедура настинката би трябвало да си отиде, но при необходимост повторете метода на следващата вечер.

Лекарство от кокичета и ракия
 
За лечение на плексит използвайте предната рецепта с 40 кокичета. Но вместо да приемате тинктурата вътрешно, я нанасяйте чрез памучен тампон в болезнените участъци.
 
Не се притеснявайте, че ракията е станала лигава. Това се дължи на сока от пресните кокичета. Готовото лекарство също трябва да се съхранява на студено и на тъмно място.
 
Още едно предимство и гордост с нашата мила родина: В България расте блатното кокиче, от което се добива лекарството Нивалин, което лекува детски паралич.Казват, че ниски дози от същото вещество, от което се получава Нивалин също се съдържа и в домашните кокичета.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Домашен екстракт от кокиче предпазва от деменция, Алцхаймер и усилва паметта - 5.0 out of 5 based on 4 votes
Коментари (1)
Екстракт от кокиче
1 Събота, 24 Юни 2017г. 12:58ч.
Genoveva
Купувам екстракт.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: