7 храни, които убиват паразитите в човека

( Votes )
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
храни против паразити

Почти всеки човек има паразити в организма си. Те причиняват неразположения и сериозни болести, бавно но сигурно тровят организма и влияят на здравето. 
 
Горемината и местообитанието на паразитите са различни. В повечето случаи готоприемника им се заразява с водата, храната или чрез мръсни ръце. 
Веднъж попаднали в организма, те се хранят и увеличават бройката си и могат да доведат до опасни инфекции и интоксикации.
 
От древността нашите баби са знаели, че редица храни влияят зле върху паразитите в организма и ни лекуват. Предлагами ви 7 храни, които могат да осигурят спокойствие, правейки тялото по-малко привлекателен домакин за множество опасни паразити.
 
1. Чесън.
Може би най-универсалната храна, която мощно защитава организма от набезите на всякакви бактерии. Той е особено полезен за прочистване от паразити като Giardia и кръгли червеи.

лук против паразити
 
2. Лук.
Лукът съдържа серни съединения, които са антипаразитни. Сок от лук е много ефективен срещу глисти, особено тения. Пийте два пъти на ден по 2 чаени лъжици сок от лук в продължение на 2 седмици.
 
3. Кокосово масло.
Кокосът е храна, богата на хранителни вещества и полезни мазнини. Маслото от кокос детоксикира вашата система и предотвратява развитието на метили и Giardia. Много хора смесват маслото в шейкове или други напитки, но може да се използва в различни рецепти.

7 храни които убиват паразитите в човека
 
4. Тиквени семки.
Изследванията показват, че семената от тиква имат естествено противоглистно действие върху храносмилателната система, което означава, че могат да лекуват чревни паразити. Те не убиват червеите, но помагат на тялото да ги изхвърли по-бързо. Паразитите са парализирани от съединенията в семената и не могат да се придържат, поради което се изхвърлят с храносмилането.
 
5. Семена от папая.
Според някои изследвания семената от папая помагат да се отървем от чревни паразити. В едно от проучванията се установява, че хората, приемали мед и семена от папая, изхвърлили паразитите с изпражненията си в 23 от 30 случая.

ананас против паразити
 
6. Ананас.
Този вкусен плод съдържа храносмилателния ензим бромелаин, който помага за отстраняване на някои паразитни инфекции като глисти.
 
7. Бадеми.
Според специалистите бадемите имат антипаразитен ефект, който помага за успокояване на чревното раздразнение и спира паразитния растеж. Този ефект може да се дължи на високата концентрация на мастни киселини в ядките.

източник: media.framar.bg
 

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

7 храни, които убиват паразитите в човека - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: