10 лесни тибетски упражнения за постигане на бърз хормонален баланс

( Votes )
Оценка на читателите: / 12
Слаба статияОтлична статия 
10 тибетски упражнения за хормонален баланс

Има запазени документи, които потвърждават, че тези 10 лесни упражнения за постихане на хормонален баланс са били практикувани от монасите в тибетски манастир. Гимнастиката, която възвръща комфорта на хормоналното равновесие, както при мъжете, така и при жените отнема само 5 минути на ден и може да се прави сутрин в леглото (по възможност рано сутрин, но дори и по-късно през деня пак ще забележите подобрение в здравословното си състояние).
Чрез тези 5 упражнения за хормонален баланс ще подпомогнете функцията на всички ендокринни жлези, които произвеждат хормони, включително и щитовидната жлеза. След известно време ще успеете да подпомогнете правилното функциониране на всички органи и системи, благодарение на регулирането на хормоните, които ги управляват. Така вие ще се чувствате спокойни и защитени от болести.

тибетски упражнения за хормонален баланс
 
Упражнение 1. Разтрийте ръце - лежейки на леглото, разтъркайте ръцете си за няколко секунди, докато станат горещи. Ако ръцете ви са сухи и горещи, значи всичко е наред с енергията в организма. Ако са мокри, това може да е признак на някакво заболяване.

очи тибетско упражнение
 
Упражнение 2. Стиснете силно очи - сложете горещи длани върху очите си. Приложете лек натиск върху тях, след което отпуснете. Направете 30 такива движения за 30 секунди. След това задръжте дланите си върху очите поне 30 секунди, а ако имате лошо зрение, останете така за около 2 минути.

уши тибетско упражнение
 
Упражнение 3. Притиснете уши - Разположете ръцете си така, че дланите ви да са върху ушите, а пръстите ви да се събират отзад на тила. С длани притиснете ушите си 30 пъти за 30 секунди. След известно време минава хроничното възпаление на ушите и слухът се подобрява.

лице тибетско упражнение

 
Упражнение 4. Масажирайте контура на лицето - поставете палците си до ушите и свийте ръце в юмруци. Така ги придвижете 30 пъти от брадичката към ушите, прилагайки силен натиск. След това ще усетите прилив на кръв към лицето, което подобрява и лимфния поток.

чело тибетско упражнение
 
Упражнение 5. Масажирайте челото - с дясна длан върху челото започнете да правите хоризонтални движения от ляво на дясно (30 пъти за 30 секунди). Може да не допирате кожата си, а да държите ръка на сантиметри от нея, но ако искате да се изгладят бръчките по челото, трябва да докосвате кожата си. Това упражнение лекува всички синуси и също така активира хипофизната жлеза.

теме тибетски упражнения

Упражнение 6. Масажирайте темето - махнете възглавницата си и сложете ръце на врата. Дясната ръка да остане на врата, а с лявата направете 30 движения от челото към тила. След това още 30 движения от едното до другото ухо. Това упражнение е много добра за хората с високо или ниско кръвно налягане. Първите пъти, докато свикнете да го правите, може да изпитате болки в раменете.

щитовидна жлеза тибетски упражнения
 
Упражнение 7. Масаж за щитовидната жлеза - поставете ръце върху щитовидната жлеза (лявата върху дясната). С лява ръка направете 30 движения от щитовидната жлеза към пъпа на разстояние няколко сантиметра от тялото си. Накрая сложете лявата си ръка върху дясната и останете така за няколко секунди.

коремен масаж тибетски упражнения
 
Упражнение 8. Коремен масаж - сложете лява върху дясна длан и ги поставете над корема си. Направете 30 кръгови движения. Това упражнение лекува хроничен запек и подобрява активността на червата.

разклащане тибетски упражнения

 
Упражнение 9. Разклащане - ако леглото ви не е достатъчно твърдо, направете упражнението на пода. Седнете и повдигнете ръце напред, така че и ръцете, и краката ви да са разположени успоредно на пода. В течение на 30 секунди въртете китките и глезените на краката, а след това ги разклатете.

масаж стъпала тибетски упражнения
 
Упражнение 10. Разтрийте стъпалата - седнете и започнете да масажирате краката си един по един. При откриване на болезнена точка по стъпалото, обърнете повече внимание на нея. Фокусирайте се особено в центъра на стъпалото. Накрая разтрийте целите си крака от горе до долу за 30 секунди или по-дълго.
http://saveti.framar.bg/

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 лесни тибетски упражнения за постигане на бърз хормонален баланс - 4.3 out of 5 based on 12 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: