Храната лекува! Какво за кое заболяване да ядем?

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

В началото Бог раздели водите, създаде суха земя, посади градина, създаде  животни, риби...
В началото Бог създаде и необходимите за нас продукти - плодове, зеленчуци
, ядки, семена.
Битие 1:29

Според Библията всичко това Бог направил, преди да сътвори човека, преди нашето раждане. Това са доказателства, че в сътворението на природата и храната, която трябва да консумираме има пряко послание кое за кой орган е полезен. Дали става дума за пряка символика или са случайност преценете сами. Все пак е  Изключително!

Важно е да се запомни, че плодовете и зеленчуците са най-добри и действат най-мощно, когато се консумират сурови.

 Едно парче морков прилича на човешко око, зеницата, ириса...  Радиалните линии приличат на очния орган...  Днес науката доказва, че морковите подобряват значително циркулацията на кръвта и зрението.

 

 

Зърната на гроздето са окачени на гроздове с формата на сърце. Всяко зърно прилича на кръвно телце. Изследванията днес доказват, че гроздето е питателна храна и подновява жизнеността на сърцето и кръвта.

 

Орехът прилича на мозъка, с полусфери - лява и дясна, с церебрална кора, главен мозък и малък мозък. Също гънките на ореха приличат на   neo-cortex ("нова кора") на мозъка.  Днес ние знаем, че орехът помага за развитието на повече от три дузини нервни пътища, необходими за  функционирането на човешкия мозък.

 

Бобът има формата на бъбрек. В действителност той се грижи и защитава бъбречната дейност.  И с точност прилича на бъбрека.

 

Целината и рюбарбът приличат на кост.  Те са специфични храни и дават добри сили.

Костите съдържат 23% натрий. И хранителността на тези продукти е в 23% натрий.  Ако ти нямаш достатъчно натрий в твоя хранителен режим, костите услужливо ще го предоставят на тялото, в резултат на което ще отслабнат. Тези храни възстановяват нуждата от натрий на костната система на тялото.

 

Авокадото, патладжаните и крушите визират здравето и функционирането на матката и шийката на матката на жената. Те приличат на женските органи.
Изследванията днес доказват, че когато една жена яде едно авокадо на седмица, това уравновесява хормоните й, премахва излишъка от теглото след раждане и възпрепятства рака на шийката на матката. Каква е истината? Точно девет месеца са необходими, за да порасне едно авокадо - от цъфтежа до узряването на плода. Във всеки от неговите плодове има установени повече от 14 000 компонента на химически фотолитици на храненето.

 

Смокините са пълни със семенца и висят на двойки, когато растат. Те увеличават подвижността на сперматозоидите при мъжете, също добре благоприятстват и отстраняват стерилитета при мъжете.

 

Сладките картофи приличат на панкреаса и в действителност уравновесяват гликемичния индекс (индекса на захарта в кръвта) на диабетиците.

 

Маслините укрепват здравето и функционирането на яйчниците.

 

Портокалът, грейпфрутът и другите цитрусови плодове приличат на жлезите на гърдите на жените.  Те стимулират здравето на гърдите и движението на вътрешните и външните им лимфи.

 

Лукът прилича на клетките на тялото. Днешните изследвания доказват, че лукът чисти отпадъците във всички клетки на тялото. При разрязване той произвежда сълзи, които чистят епителното легло на очите. Друг негов сътрудник, чесънът, помага също да се отстранят опасните за тялото свободни радикали.

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Храната лекува! Какво за кое заболяване да ядем? - 3.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: