Съвети за успех

Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

Успехът не е даденост. Всеки го знае, но това не пречи на мързеливците да смятат, че другите просто имат късмет.

Успехът има различни лица и всеки го търси по свой начин. За повечето мъже обаче самооценката се гради именно на постигнатите успехи, на издигането в службата, на паричните постъпления.

Има 9 съвета формулирани не от мен, а от водещи бизнесмени и мениджъри. Те не ви гарантират издигането, но дават ясни насоки към всеки, който иска да прави кариера и да работи добре с колегите си. Ако ги следвате обезателно ще успеете!

 

1. Не спирайте да се развивате. Учете нещо ново, разширявайте кръгозора си. Обогатете общата си култура, интересувайте се от всичко ново, дори и извън вашата сфера на работа.

2. Важното в работата е резултатът. Ако си губите времето с невъзможни проекти, само ще свалите цената си. Научете се да давате тежест на делата и постиженията си.

3. Не си мислете, че сте незаменим. В офиса няма място за суперзвезди. Винаги ще се намери някой по-добър и по-бърз от вас. Ако помните това, няма да паднете от високо.

4. Не забравяйте да се учите от другите. Преуспели или не, всички и всичко има на какво да ви научи. Новаторите са тези, които никога не губят интереса си към научаването на нещо ново.

6. За всеки шеф няма нищо по-лошо от това да се огради с подмазвачи. Да, те ще го подкрепят и винаги ще твърдят, че е прав. Но професионалистите предпочитат да чуят истината и не се страхуват от умни сътрудници. Оценявайте хората по качествата им, а не по отношението им към вас.

7. Неудачниците обичат да си присвояват заслугите на другите. Помнете, че победителите никога не забравят да отдадат дължимото и на останалите участници в успешен проект. Да си добър лидер е главна част от успеха.

8. Не забравяйте за саморекламата. Да се хвалите е лошо, но да направите така, че останалите да разберат, че наистина сте добър в работата си, е друго нещо - то е необходимост. Иначе някой друг ще се накичи с вашите постижения. В бизнеса няма място за излишна свенливост и кокетничене.

9. Не се притеснявайте да поискате съвет. Колкото и да сте умни, на пътя ви може да възникнат препятствия, които да не можете да преминете без опитни приятели или колеги. Научете се да слушате съветите на другите, но и да преценявате кои съвети да използвате.

Запомнете: Не чакайте да стигнете върха, за да започнете да живеете истински, да се влюбите, да се ожените или да имате дете. ВИНАГИ ще има върхове за покоряване.


Силва Коен

 


ArtIvet.com
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

 

чудеса.нетПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Съвети за успех - 5.0 out of 5 based on 10 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: