Съвети за успех

( Votes )
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

Успехът не е даденост. Всеки го знае, но това не пречи на мързеливците да смятат, че другите просто имат късмет.

Успехът има различни лица и всеки го търси по свой начин. За повечето мъже обаче самооценката се гради именно на постигнатите успехи, на издигането в службата, на паричните постъпления.

Има 9 съвета формулирани не от мен, а от водещи бизнесмени и мениджъри. Те не ви гарантират издигането, но дават ясни насоки към всеки, който иска да прави кариера и да работи добре с колегите си. Ако ги следвате обезателно ще успеете!

 

1. Не спирайте да се развивате. Учете нещо ново, разширявайте кръгозора си. Обогатете общата си култура, интересувайте се от всичко ново, дори и извън вашата сфера на работа.

2. Важното в работата е резултатът. Ако си губите времето с невъзможни проекти, само ще свалите цената си. Научете се да давате тежест на делата и постиженията си.

3. Не си мислете, че сте незаменим. В офиса няма място за суперзвезди. Винаги ще се намери някой по-добър и по-бърз от вас. Ако помните това, няма да паднете от високо.

4. Не забравяйте да се учите от другите. Преуспели или не, всички и всичко има на какво да ви научи. Новаторите са тези, които никога не губят интереса си към научаването на нещо ново.

6. За всеки шеф няма нищо по-лошо от това да се огради с подмазвачи. Да, те ще го подкрепят и винаги ще твърдят, че е прав. Но професионалистите предпочитат да чуят истината и не се страхуват от умни сътрудници. Оценявайте хората по качествата им, а не по отношението им към вас.

7. Неудачниците обичат да си присвояват заслугите на другите. Помнете, че победителите никога не забравят да отдадат дължимото и на останалите участници в успешен проект. Да си добър лидер е главна част от успеха.

8. Не забравяйте за саморекламата. Да се хвалите е лошо, но да направите така, че останалите да разберат, че наистина сте добър в работата си, е друго нещо - то е необходимост. Иначе някой друг ще се накичи с вашите постижения. В бизнеса няма място за излишна свенливост и кокетничене.

9. Не се притеснявайте да поискате съвет. Колкото и да сте умни, на пътя ви може да възникнат препятствия, които да не можете да преминете без опитни приятели или колеги. Научете се да слушате съветите на другите, но и да преценявате кои съвети да използвате.

Запомнете: Не чакайте да стигнете върха, за да започнете да живеете истински, да се влюбите, да се ожените или да имате дете. ВИНАГИ ще има върхове за покоряване.


Силва Коен

 

 

чудеса.нетПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Съвети за успех - 5.0 out of 5 based on 10 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: