По-добре оближи тоалетната, отколкото клавиатурата!

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Ако предположим, че решите да се хванете на бас в който изгубилият да оближе най-мръсната вещ в къщата, то повечето от загубилите обезателно ще се насочат към близка среща с тоалетната, но според проуване на британската организация за защита на потребителите Which, това не е най-нехигиеничното място в дома ви. Убедена съм, че има санитарни помещения, които приличат на развъдници на Ебола и Дифтерит, но все пак проучването е показало, че на всяка десета клавиатура има до 5 пъти повече опасни за здравето бактерии, отколкото могат да бъдат намерени в тоалетната.
alt
 “Клавиатурата отразява точно съдържанието на микроорганизми, които човек носи не само по ръцете, но и в червата си”, коментира пред Би Би Си микробиологът Питър Уилсън. “По някои клавиши открихме до 150! пъти повече бактерии, отколкото е допустимо според санитарните норми. Сред откритите микроорганизми бяха и такива като E.coli и staphylococcus aureus, които са сред най-честите причинители на заболявания.”.
 
Ако в момета седите пред компютъра и клатите глава убедени, че сте предпазен от подобни бактерии, защото старателно миете ръцете си след като сте ходили до тоалетната, то трябва да знаете, че водещите причини за силното замърсяване според специалистите е колкото лошата хигиена (неизмиването на ръцете след ползване на тоалетна), толкова и навикът да се храним, докато работим на компютъра.
 
Чистотата на клавиатурата се постига съвсем лесно – достатъчно е поне веднъж седмично да я забърсваме с леко влажна кърпа, още по-добре ако се използва и спирт. А ако вече сте открили чудото наречено "антибактериални влажни кърпички", то може спокойно да ги използвате за пластмасовите части на машинката си. Разбира се, след като от нея бъдат отстранени остатъците от храна, напитки и други подобни частици, които са идеална среда за развитие на болестотворните бактерии, се коментира в заключение в доклада на Which?.


Силва Коен
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

По-добре оближи тоалетната, отколкото клавиатурата! - 3.4 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: