Нормалната продължителност на човешкия живот е 120 години

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Укрепвайки имунната система, хората могат да живеят поне до 120 години

През последното десетилетие откритията в областта на медицината дават основание на учените да смятат, че са открили ключа, ако не към вечния живот, то към ултрадълголетието. Получените резултати показват, че не е невъзможно – всъщност е напълно вероятно – човек да живее повече от сто години. На всеки един от нас са отредени от природата приблизително 120 години живот.


Вярвам, че ще кажете, че не желаете да живеете толкова дълго. На кой му се иска да прекара години наред в инвалиден стол или легло в някой студен и неуютен старчески дом? Никой не би искал години мъчение с ръце сковани от артрит, трошливи кости, слаби нозе неможещи да носят тялото, запушени артерии, замъглен ум, изгубена физическа и полова сила, сърце на път да се откаже и на всичкото отгоре обути с памперс, от който ви сърби дупето и душата. Кой би искал да живее сто и двадесет години, ако това е истината за старостта?

Но през последните няколко години медицинската наука откри, че основната причина за всичките гореописани състояния са преди всичко нарушенията на имунната система. С други думи, онази част от организма ни, предназначена да ни предпазва – имунната система – се обръща срещу нас, вследствие на което остаряваме. Фактът, че имунната система може да стане опасна, се знае отдавна. Преди няколко десетилетия медицинската наука установи, че някои заболявания като увеличението на щитовидната жлеза, множествената склероза, ревматоидния артрит, язвения колит, диабетът и болестта на Крон се причиняват от имунната система, ето защо ги наричат автоимунни заболявания.

Автоимунните заболявания възникват, когато организмът е атакуван от собствената си имунна система. При хората, които страдат от тях, имунната система е свръхактивна и с многобройните си оръжия напада тъканите на тялото вместо вирусите и бактериите, с които би трябвало да се бори.

Учените започват да осъзнават, че всички болести, които смятаме, че са свързани с остаряването – артрит, остеопороза, болестта на Алцхаймер, рак, мозъчен удар, сърдечни заболявания, нарушаване на мозъчните функции, слаби бели дробове и диабет – не са просто последица от стареенето, а болести, провокирани от свръхактивността на имунната система. Така че в крайна сметка остаряването е автоимунно заболяване.

Все пак наред с изясняването на характера на този медицински проблем се откриват и методите за борба с него. Това означава, че ако се грижите добре за имунната си система и не създавате предпоставки за нейната свръхактивност, можете да живеят отредените ни от Майката Природа 120 години с кеф, като запазите ума и тялото си здрави. Лекарите са открили, че при надхвърлилите 100 години имунната система не се поддава на повишената стимулация и не реагира със свръхактивност.

Истината е, че стареенето не се дължи единствено на имунната система. Фактори като земното притегляне и атмосферната радиация оказват вредно влияние и причиняват увреждания на тялото, срещу които все още нямаме защита.

Може би си мислите, че не ви се живее дълго, защото животът след осемдесетте е ужасен. Но има хора с отлична имунна система, които живеят дълго и се чувстват чудесно и след тази възраст. Вземайте пример от най-старата дълголетница - тя е французойката Жан Калман, доживяла до 122 години. На 85 години тя се научила да се фехтува, на 100 карала велосипед, а на 121 записала компактдиск с рап.

 

чудеса.нетПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Нормалната продължителност на човешкия живот е 120 години - 4.8 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: