Диамантеният гоблен като форма на медитация и осъзнатост

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
alt Медитацията и рисуването са два от най-ефективните и научно доказани методи за релаксация, терапия и разпускане. Въпреки че са две различни дейности, ползите, които можете да извлечете от практикуването им, са почти еднакви за мозъка и психическото ви състояние.
 
Тези терапии ви помагат да навлезете в състояние на присъствие, осъзнатост, интроспекция, вътрешен мир и изследване на емоциите си. Ето защо много терапевти комбинират тези методи в своите терапии, за да се превърнат в една терапия, а именно медитация за рисуване или творческа медитация.
 
Картината или диамантеният гоблен, ви помагат да се разконцентрирате от стресиращите мисли или притесненията за бъдещето и да се закотвите в настоящия момент. Това ви въвежда в медитативно състояние много бързо, дори ако сте с широко отворени очи и сте съсредоточени върху създаването на изкуство.

Какво представлява медитацията чрез изкуство и как ви помага тя?

altНезависимо дали това изкуство се прави с бои, акварели, моливи или диаманти, тази терапия се основава на осъзнатостта и помага на практикуващите я да разберат и управляват по-лесно вътрешните си емоции. Толкова често гледаме само навън и бягаме от това, което наистина се случва вътре в нас.
За да работи това изкуство като медитация, трябва да създадете перфектно пространство за медитация, където се чувствате много удобно, има тишина, релаксираща музика и дори мирис на ароматни масла или пръчици за медитация.
 
Този начин на терапия много лесно ще ви потопи в едно невероятно състояние на осъзнатост, което често може да бъде трудно постижимо.
 
Освен това всяка дейност, която ви кара да се съсредоточите върху една-единствена дейност и ви изважда от многозадачността, се превръща в много лесно управляема задача за мозъка ви, карайки ви да отпуснете цялото си тяло, дори когато основно работите с ръцете и очите си.

Диамантеният гоблен е една от най-добрите дейности, които можете да правите, за да се възползвате от предимствата на тази техника, за култивиране на радост и самочувствие, но също така и на мир и спокойствие.
 
altОсобено ако нямате умение да рисувате, диамантеният гоблен става толкова лесен за изпълнение, че накрая ще имате чувството, че сте постигнали невероятен резултат, без да сте положили никакви усилия.
 
Този вид изкуство е свързано и с развиване на емоционална устойчивост и търпение по много приятен и фин начин, като се имат предвид хилядите малки парченца, които трябва търпеливо да се сглобят, за да се образува накрая цялостна картина.
 
В допълнение към всички тези ползи ще се отървете от тревожността и ще забележите, че емоционалното ви състояние се променя мигновено.
Ако страдате от депресия, дори в тежки случаи, този вид изкуство научно доказано облекчава симптомите на депресията и подобрява състоянието на пациента.
 
Освен това ще се освободите от стреса и ще се радвате на сияен резултат, който е само от полза за оформянето.

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Диамантеният гоблен като форма на медитация и осъзнатост - 2.3 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: