10 правила за щастлива връзка

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
 altЩастливата дългосрочна връзка е мечта на всеки. Искате ли вашата да продължи години? Прочетете тези 10 правила и се вдъхновете. Това значително ще увеличи шанса да изживеете живота си с партньора в хармония и дългосрочно удовлетворение.

10 правила за щастлива връзка 

1) Перспектива

Ако попитате двойките, които са отпразнували златната сватба, която ги е задържала заедно в продължение на години, какво мислите, че ще ви кажат? Любовта? Да, без нея не може, разбира се. Но важното умение, което ще трябва да придобиете за щастлива връзка, е перспективата. Трябва да се научите да не приемате нещата твърде лично и да успявате да преодолеете понякога досадния коментар, който от време на време се изплъзва от устата на всеки. Ето защо следващия път, когато партньорът ви промърмори под носа си, че отново сте изгорили вечерята, се усмихнете и реагирайте без коментар. Наистина ли искате да развалите цялата вечер заради подобна глупост? Научете се да реагирате правилно, да не прекъсвате партньора си и да не позволявате коментарите му да ви развалят настроението. Може би те не са искали да го направят, просто са имали тежък ден в работата и са опирали стреса си върху вас. Това определено не е добре и не искаме да кажем, че трябва да го приемете. Но понякога се сдържайте и запазете мира си. Това ще ги успокои и разстройството ще изчезне в един момент толкова бързо, колкото парата над горещия котел.

2) Погрижете се за себе си

Много жени смятат, че наличието на партньор означава, че вече не трябва да се грижат за себе си. Те не се грижат за косата си и от време на време косата им е мазна, носят стари панталони и ризи. В края на краищата, те са вкъщи, защо трябва да се грижат за тях? Разпознавате ли се в описанието? Тогава трябва да направите нещо по въпроса. Всеки мъж разбира, че невинаги ще изглеждате толкова добре, колкото на първата среща, но да не се грижите за себе си е пътят към ада! В този случай не бива да се учудвате, че той поглежда към всяка пола и може би дори бяга. Така че, скъпи дами, време е да започнете да инвестирате в себе си. Ходете редовно на фризьор, козметик и маникюрист. Купувайте качествена козметика за кожата, тялото и косата си. Поглезете се с парфюм или тоалетна вода, които ще използвате и вкъщи! От време на време ходете до магазина и си купувайте нови дрехи. Оставете старите си панталони за работа в градината, но вкъщи се стремете да изглеждате добре! Ще видите колко доволен ще бъде партньорът ви и как ще се грижи за вас. Ами ако някой му открадне жената? Мъжете са ловци, така че ако ги подкрепите, сте спечелили.

alt3) Изкуството да прекарвате времето си разделени

Когато двама души образуват двойка, те искат да прекарват всяка минута заедно. С времето обаче този начален период приключва и всеки от тях ще започне да иска известна независимост и малко свобода.  Това може да означава спортни занимания, време, прекарано с приятели през уикенда, на вила БЕЗ ПАРТНЬОР. Особено мъжете са първите, които изпитват нужда от собствено пространство. Често жените не ги разбират, имат чувството, че мъжът вече не ги обича, защото иначе би искал да е с тях! Tова не е така и мъдрите мъже осъзнават, че свободата е част от всяко партньорство. Позволете му да отиде на тенис мач или да се разхожда в кръчмата с приятели. Вие също можете да организирате вечер за себе си, най-накрая да гледате онзи сериал, който постоянно отлагате, или да отидете на дегустация на вино с приятел. Когато се срещнете вкъщи, можете да поговорите за това как е било и ще се радвате, че сте заедно. Ще очаквате с нетърпение да се свържете отново с партньора си и ще запазите искрата във връзката.

4) Споделен опит

Разбира се, една добра връзка се нуждае от споделени преживявания. И тези преживявания трябва да са повече от индивидуалните. Не е задължително да ходите на скъпи почивки веднъж на няколко месеца. Не става въпрос за пари. Всичко, което трябва да направите, е да намерите време да приготвите вечеря, да се разходите вечер из града и да поговорите. Карайте колело и се разхождайте, организирайте среща с приятели, посетете фестивал на храната и опитайте нещо ново, посетете галерията, театъра, концертите. Боядисайте спалнята заедно или проучете какви нови неща от Икеа биха подхождали на дома ви. Идеята е да се научите да споделяте дори малките неща и да ги надграждате. Може да си мислите, че познавате партньора си, но всеки се променя и може да има още много изненади за разкриване. Може да откриете, че съпругът ви е добър в дизайна или сериозно обича операта. Кой знае? Така че откривайте и не позволявайте връзката ви да потъмнее.

alt5) Комуникация

Твърди се, че комуникацията е ключът, и ние можем само да се съгласим с това. За съжаление днес много хора не знаят как трябва да изглежда правилната комуникация. Никой не ги е учил, нямат пример в семейството си или не се опитват активно да направят нещо по въпроса. Особено мъжете изпитват затруднения да изразяват чувствата си, не знаят как да изслушват жената или как да ѝ дадат това, от което се нуждае. От друга страна, тя също не знае как да представи нуждите си правилно и разчита, че мъжът има телепатия и знае какво има предвид. Това създава недоразумения, които, ако се повтарят често, могат да имат фатални последици за връзката. Ако искате това да проработи, първо трябва да разберете, че мъжете и жените функционират по различен начин. Мъжете имат нужда да чуват всичко ясно и кратко. Тогава те знаят как да се справят с информацията. Затова, ако искате нещо, например цвете за рождения ден или помощ при пазаруването, кажете го веднага. Не се обвинявайте. Обяснете на мъжа как се чувствате в ситуация, която не ви устройва, и му предложете какво би могъл да направи по въпроса. Всъщност това е съвсем просто.

6) Доверие

Това е един от най-важните стълбове на връзката. Ако между вас няма доверие, никога няма да можете да живеете в мир и с течение на времето връзката ви ще се разпадне заради подозренията и постоянната ревност. Никой не може да гарантира, че партньорът ви няма да ви излъже или да ви изневери. Просто трябва да се доверите. Упреците и ревността само ще отблъснат другия човек.

alt7) Изненади 

Не само на рождените дни, Свети Валентин или Коледа. Направете партньора си щастлив. Купете му любимия му десерт, а в замяна той може да направи деня ви по-добър с масаж. Изненадвайте се един друг с подробности. Защото в крайна сметка те образуват едно цяло. Уважавайте нещата, които партньорът ви прави за вас, и ще видите, че ще останете доволни. Също така не се опитвайте да се сравнявате. Може би Джоан е получила трийсет рози от гаджето си, до които вашето обикновено цвете изглежда като беден роднина, но какво ще кажете, ако партньорът ѝ тича след всяка пола и после насочва действията си с големи подаръци? Вашето цвете не изглежда толкова зле, когато е подарено от любов, нали?
 
А ако все пак искате по-голям подарък, кажете на партньора си какво бихте искали. Дали това е нов часовник? Парфюм? Бъдете конкретни и ще видите, че скоро ще му се зарадвате

8) Взаимна подкрепа и изслушване

Сменяте работата си или сте изправени пред трудна ситуация? Вашият партньор трябва да ви подкрепя в такива моменти. Разбира се, вие сте силен човек и можете да се справите с много неща. В края на краищата крайното решение на проблема винаги зависи от вас. Въпреки това една добра дума, прегръдка и искрена подкрепа ще ви вдъхнат увереност в действията ви и също така ще ви помогнат да повярвате, че можете да се справите с всяка ситуация. Казано е, че общата тревога е половината от тревогата. Помислете и предложете подкрепа на партньора си. Мъжете често смятат, че проявата на тревога е признак на слабост, затова му покажете, че не е нужно да се срамува да признае съмненията си за вас. Дръжте се за него и не го прекъсвайте, когато иска да се изповяда. Така ще бъдете най-добрата жена на света за него.

alt9) Оценяване на малките неща

След няколко години заедно нещата се променят. Това, което сме оценявали в началото, сега започваме да не забелязваме. Вече не осъзнаваме малките неща, които другият прави за нас, и се чувстваме необичани. Какво от това, че той ни е карал на работа и е приготвял вечеря и за двама ни, когато не ни е изповядвал любовта си толкова дълго време? Всеки е свикнал да изразява чувствата си по различен начин, затова обръщайте внимание на това как се държи партньорът ви и какво прави за вас. И не забравяйте да оценявате всичко. Ако ''благодаря'' започне да изчезва от общия ви речник, нещо не е наред. Хвалете и оценявайте, мъжете ще ви се отблагодарят със своето внимание и любов.

10) Изкуството да прощавате и да признавате вината си

Всеки прави грешки и затова не е честно да очаквате партньорът ви да бъде въплъщение на съвършенството. Забравили сте годишнината си? Нещо се е объркало и той ви е обвинил? Напил се е с приятели и се е прибрал късно? С ръка на сърцето, понякога и вие обърквате нещо. Така че проявете своята щедрост и се научете да прощавате. Разбира се, кажете му какви действия са ви накарали да се почувствате зле и защо ви притесняват, но не обиждайте и не се опитвайте да обвинявате. Имате право да сте разстроени, но помислете колко дълго искате да имате тази негативна енергия в къщата. От друга страна, също така е важно партньорите да могат да признаят грешките си и да се извинят.
 
altНе се страхувайте да поднесете извиненията си с малък подарък. Можете да зарадвате мъжа си с мъжка козметика или индивидуален парфюм. А няма дама, която да не омекне пред бижута, чанти или чувствен аромат.
 
Във всеки случай не забравяйте да се смеете заедно и да се наслаждавате на живота. Понякога във всяка връзка има облаци, но ако се обичате истински, винаги ще намерите сили да продължите и да преодолеете препятствията. Любовта е най-красивото нещо, което можем да имаме в живота. Искаме винаги да я имате.

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 правила за щастлива връзка - 2.3 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: