10 съвета за щастлив брак

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
alt Направили сте крачка напред, сложили сте пръстените, насладили сте се на партито и медения месец. Какво следва? Как ще се справите? Ето как можете да имате щастлив брак!
 
Бракът трябва да бъде отборен спорт, а не бойно поле, но недоразуменията и не толкова добрите дни са очаквани. Ето някои насоки за младоженците:
 

1. Общувайте колкото се може повече и по-често

Откритата комуникация е един от най-добрите начини да запазите брака си здрав и щастлив. Бъдете честни за това какво чувствате, но изразявайте мнението си с доброта и уважение. Част от добрата комуникация е да бъдете добър слушател и да отделяте време, за да разберете какво иска и от какво се нуждае партньорът ви.
 
Научете се да обсъждате и деликатни въпроси и да преговаряте. Дори и да имате много общи неща, между вас със сигурност ще има много различия, които ще изплуват от време на време. Щастливият брак се състои в това да реагирате на притесненията на другия и да намирате решения, които предлагат ползи и за двама ви.
Често проверявайте каква е атмосферата в дома ви. Колко често си показвате взаимно признателност, привързаност, казвате си "да"?" Колко често задавате въпроси, с които съобщавате, че ви е грижа, колко често изразявате съчувствие, колко често се прегръщате и се усмихвате един на друг? Това са само няколко примера, които показват, че когато положителните енергии се предават от съпруга на съпругата и обратно, от това печели цялото семейство.
 

alt2. Вземайте заедно важни решения и се съветвайте един друг, когато става трудно

Когато хората сключват брак, те си обещават, че ще бъдат един до друг в добри и лоши времена. Така че както в добри, така и в лоши времена избягвайте да вземате решения сами. Всеки въпрос, който касае и двама ви, трябва да ви даде възможност да се изкажете и двамата, а всички възникнали проблеми се преодоляват по-лесно като двойка. Не е необходимо да съветвате партньора си какви дрехи да си купи например, но трябва да се съветвате, когато избирате мебели за дома, място за почивка или извънкласни занимания за детето.
 

3. Споровете са част от една връзка, но не забравяйте да бъдете толерантни и да прощавате.

Всеки прави грешки, а хората, които живеят дългосрочно заедно, още повече. Нормално е понякога да се ядосвате един на друг или да се чувствате наранени от това, което някой от вас е казал, но е важно да говорите за тези неща, да ги преодолеете и да си простите.
Една от грешките на новобрачните двойки е да заплашват партньора си с развод всеки път, когато спорът се разгорещи. Това, че се обичате и обикновено се разбирате, не означава, че никога няма да се скарате. Всяка двойка има своя дял от напрегнати моменти и разногласия, които са естествени в една дългосрочна връзка. Опитайте се да бъдете съпричастни един към друг, бъдете честни за истинските причини за разногласията и не забравяйте, че сте екип, а не смъртни врагове. Има една поговорка, че в щастливия брак партньорите излизат от всяка буря, хванати за ръце.
 

alt4. Не забравяйте да прекарвате време насаме или с други близки хора

Бракът не означава да не можете да прекарвате времето си сами и да правите неща без партньора. Дори е препоръчително понякога партньорите да си правят отделни планове, защото всеки има нужда от време за себе си или за други близки хора (хобита, семейство, приятели), освен за партньора си. 
 

5. Намерете време за живота си като двойка

Ако личното време е необходимо в една връзка, не по-малко важно е и времето, прекарано като двойка. Не забравяйте да се забавлявате заедно и да правите различни дейности, които ви свързват един с друг. Не позволявайте натовареният ви работен график или различни други задължения да ви затрупат и да отмените плановете ви като двойка.
 

alt6. Изненадвайте се един друг с малки радости

Бракът не ви гарантира щастие като двойка, все още трябва да се стремите към това чувство. Да зарадвате партньора си с малки изненади е един от начините да имате по-щастлив брак: кратко любовно послание, изпратено по телефона, когато сте на работа, специална вечеря, билет за театър или просто полезен жест (например да изнесете боклука вместо партньора си или да вземете химическото чистене), всичко, което знаете, че ще го направи малко по-щастлив.
 

7. Не сравнявайте живота си като двойка с този на другите

Тревата винаги изглежда по-зелена от другата страна на оградата, затова се опитайте да се въздържате от сравняване на вашата връзка с тази на друга двойка. Ако не сте доволни от някои проблеми във връзката си, обсъдете ги директно и потърсете решения за разрешаването им.
 

8. Щастливият брак означава и добър секс

Качественият секс не е достатъчен, за да се създаде добър брак, но ако сексуалните контакти са редки или липсват, връзката ви може да става все по-крехка. Затова не забравяйте: сексът е здравословен начин да прекарвате времето си и да възстановявате връзката помежду си.
 

alt9. Бъдете толерантни към дребните дразнители

Толерантността е ключовата дума, когато става въпрос за успешен съвместен живот. Всеки от нас може да има различни странности или тикове, така че преди да обвиним партньора си за нещо, е добре да се вгледаме в себе си, защото никой не е съвършен. И, както казах по-горе, когато имате претенции, обсъждайте ги цивилизовано и спокойно.
 

10. Винаги откривайте нещо ново

Избягвайте рутината и правете всичко възможно винаги да опитвате нещо ново заедно. Поне веднъж месечно правете нещо различно: намерете нов ресторант, в който да вечеряте, или опитайте ново ястие от международната кухня, отидете в част от града, която никога не сте посещавали, или предприемете пътуване до част от страната, която никога не сте виждали.
 
Защо е важно в брака ви да има нещо ново? Както познатото, така и новото укрепват връзката между партньорите. Нова игра, която играете като семейство, разходка, изпробване на нов начин на спортуване заедно или доброволческа дейност и на двамата на едно и също място са само няколко примера за нови неща, които укрепват връзката между партньорите.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: