Деца с невероятни дарби

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

 деца с неверотни дарби

Ние сме родителите и кой ако не ние трябва да накараме децата си да вярват, че могат, че знаят, че имат дарба.  Мисля, че над 90% от родителите на малките деца смятат, че децата им са музикално ориентирани, защото си падат по музикалните канали, детските песнички и се слагат да пеят. Не ме разбирайте грешно, не упреквам никого, че намира детето си гениално само поради факта, че подрусва дупе на чалга канала.Родителите сме склонни да търсим и намираме талант в децата си дори и там където го няма.

 
Все пак има случаи, когато малки деца успяват да ни изумят. С един или друг талант. Избрах да ви разкажа за две деца с невероятни способности да рисуват.

Аелита Андре е двегодишно момиченце, чиито творби са изложени в галерията в Брунсуик в Мелбърн, съобщи в. "Индипендънт".
Първоначално управителя на художествената галерия не е знаел, че творбите са на невръстен автор. Били му представени абстрактни картини на безизвестна художничка. След като ги одобрил и аранжирал изложбата родителите на малкото момиченце разкрили чии точно са, и на колко години е авторката им.Според мен не е без значение, че родителите на малката Аелита Андре са фотографка и художник. Ако не са помогнали и насочили рисуването и, то поне може да са и предали необходимия артистичен ген.

Сега произведенията на Аелита Андре се продават за суми от 300 до 2000 долара.
За тези, които не са запознати ще разясня, че тези цени определено не са баснословно високи. Определят се от големината и „хубоста” на картината и за сравнение са значително по-ниски, примерно от картините рисувани от слон, който успява да държи четката с хобот /това е реален случай/. Абстрактното изкуство, което понякога прилича на голяма цапаница, в момента е водещо при пазарното търсене. Купувачите предпочитат цветно петно, която да подхожда на домът им, а не ясно изразени образи или предмети.

За второто дете, което реших да ви представя нямам никаква информация. Само клип, който открих в интернет. На него ясно се вижда как три годишното дете рисува с пръсти това, което му е поставено като задача. Рисува невероятно добре и забележете допълва по малко фон или елементи на заден план.


Рисуването при децата минава през определени периоди, които са пряко свързани с възприемането на света от децата. В определена възраст малчуганите акцентират върху различни детайли. Тези деца са прескочили етапите си на начално развитие и са готови художници. Защо и как няма как да разберем.
Силва Коен

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Деца с невероятни дарби - 4.3 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: