Как да подредите стаята на детето си така, че да бъде и офис, и стая за игра, и спалня

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
  
altЗа да организирате пространството в стаята на детето си, се нуждаете от план, няколко прости правила и много въображение.

Когато виждате около себе си много играчки, дрешки и други вещи на вашето дете, изглежда трудно да повярвате, че можете да ги приберете на мястото им. По-долу сме събрали няколко съвета, за да улесним процеса.
 

Направете план за организиране на пространството в стаята на детето си

Преди да започнете, направете опис на дейностите, които малчуганът ви извършва в стаята си, на нещата, от които се нуждае, и на мебелите, с които разполагате, за да организирате пространството в детската стая.

Работата е наполовина свършена, след като знаете с какво работите. Направете бърза скица на стаята, дори и на ръка с молив. Опитайте се първо да подредите предметите, които заемат най-много място, като например леглото и гардероба.
 
Ако размислите, това е добре. Изтрийте или направете нова схема за организиране на пространството в детската стая. Накрая можете да сравните всички идеи и да изберете най-добрата.
 
Практически съвети:
  • Леглото трябва да бъде разположено така, че спящият да вижда вратата, а в идеалния случай и прозорците. Добра идея не само според правилата на Фън-шуй - чрез това разположение ще увеличите комфорта на детето по време на сън, защото то винаги ще има изглед към входа на стаята. Това е важно, тъй като в ранна възраст детето може да развие различни страхове през нощта.
  • Когато детето ви тръгне на училище, опитайте се да намерите такова място за бюрото му, че докато пише, светлината да пада върху хартията му, а не да я засенчва. По този начин, докато навън е светло, то може да си пише домашните без изкуствена светлина.

altСъхранявайте вещи по стените

Организиране на пространството в детската стая по вертикала
Оставете пода свободен и съхранявайте всичко на рафтове
Възползвайте се от вертикалното пространство за съхранение на вещи - така подът ще остане свободен и ще предоставите на малкото си дете достатъчно място за свободна игра.
 
Няколко идеи за игра:

  • Добавете рафтове, на които да поставяте играчки и книги. Изберете класическа етажерка или опитайте нещо по-нестандартно, например дървена стълба.
  • Изберете тематичен декор заедно с детето си. Организирането на пространството в стаята на детето ви не трябва да бъде само функционален проект. Напротив, декорирайте стените колкото е възможно повече по негов вкус. Опитайте с цветни тапети, лична колекция от снимки или някоя друга причудлива идея: тапети с планети, животни, състезателна писта или аквариум.
  • Създайте място, посветено на физическите дейности. То може да бъде решетка, малък батут, рамка за катерене или люлка. Нищо прекалено смело за детската стая.
    altПоставете всяко малко нещо в категорията, в която му е мястото

Съхранявайте играчките под ръка в кутии и чекмеджета
 
Организацията на пространството в детската стая трябва да се подчинява на същите правила, както и във всяка друга стая в къщата, когато става въпрос за подреденост. Пространство, в което всеки предмет има свое място, се поддържа по-лесно.
 
Най-голямото предизвикателство е да поддържате играчките винаги подредени. Те са много, малки, цветни и с разнообразни форми. Сложете ги заедно в кутии или кошници. Дрехите, училищните принадлежности, обувките - всичко това трябва да бъде подредено в шкафа.
 
Ако сте добри в организирането, но ви липсва въображение, ето как да обзаведете стаята на момчето - от подовата настилка до мебелите.

Идеи за детска стая: правила за обзавеждане на детската стая, които ще ви помогнат да правите промени с израстването на детето, без да влагате големи средства

Когато обзавеждате стаята на по-голямо дете, включването му в проекта е много важно, защото пространството трябва да бъде съобразено с неговите желания и индивидуалност. От друга страна, когато проектирате стая за по-малко дете, имате повече свобода да вземете решение за дизайна. Но и в двата случая има няколко насоки, които трябва да се имат предвид.
 

alt1. Съобщете кой обитава стаята

Украсете стените на стаята с лични аксесоари, които казват няколко неща за това кой я обитава. Ако става дума за по-голямо дете, декоративните елементи и функционалното обзавеждане - място за домашна работа, четене, художествени занимания - трябва да се изберат внимателно, след обсъждане с детето на неговите предпочитания и хобита.

Рамкираните плакати са чудесен начин да персонализирате и освежите стаята на детето си.
Ако имате малко дете на възраст под четири години, можете да персонализирате стаята, така че да отразява личността на детето ви, с помощта на персонализирани декоративни елементи: снимки, портрети или плакат "Направи си сам", изработен с акварелни бои с инициалите на детето ви. Обърнете внимание, дори ако детето ви е малко, на нещата, към които има афинитет. Можете да включите играчки, книги или творчески дейности. Всяко дете е уникално.

2. Създайте удобни места за четене

Палатка за детска стая
Декорирана със светлини палатка може да бъде идеалната обстановка за приказки преди лягане.
Четенето е положителна дейност с фантастичен ефект върху развитието на детето. Проектирайте уютен кът за четене в стаята на детето си. Обособете уютен кът с възглавници и пухкави одеяла, където детето ви може да чете или, ако става дума за малко дете, където можете да му четете любимите му приказки.
 
За по-големите деца кът, разположен точно до прозореца, е креативна идея за декорация.
Вътрешните крепости и палатки са идеални, много привлекателни за малките деца и имат приятна естетика. За по-голямо дете препоръчваме удобен фотьойл, чувал с боб или широк перваз на прозореца с меки възглавници.

3. Изберете образователни плакати или карти според възрастовата категория

Обогатете декора на стаята с декорации за стена.
Плакати в рамка или плакати, окачени на стенна стойка, обогатяват дизайна на стаята. Стаята на малките деца може да бъде украсена с образователни плакати с азбуката, цифрите или животните или други елементи от природата, докато стаята на по-голямото дете може да бъде украсена с карти или, в зависимост от възрастта му, с предмети като творческа периодична таблица, календар или дъска, на която могат да бъдат окачени бележки на видно място. Обърнете внимание на заниманията на детето си в зависимост от възрастовата категория.

alt4. Заложете на приглушена цветова палитра и цветни декоративни аксесоари

Неутралните тонове винаги са вдъхновяващ избор за стаята на вашето дете.
Децата и възрастните често имат различни стилови предпочитания, когато става въпрос за декор; един от начините да ви срещнем по средата е да боядисаме стените в светъл, елегантен цвят и да добавим цвят чрез аксесоари и играчки.
идеи за детска стая с дърво
Дървените мебели и аксесоари създават спокойна и топла атмосфера в детската стая.
Ако боядисате стаята във фин, неутрален или пастелен цвят, вероятността от умора от силните цветове очевидно е по-малка. Освен това такава цветова палитра е много универсална - можете да променяте декора, без да се налага да пребоядисвате стените всеки път. Аксесоарите и декорациите, дори мебелите, обаче могат да бъдат цветни. Художествените произведения, играчките и осветителните тела са само един от примерите. Те могат да се променят с израстването на детето

5. Оставете място за промяна

Оставете достатъчно място в стаята за дейности.
Въпреки че за повечето родители не е лесно да приемат това, детето ви расте, така че неговите предпочитания и нужди от декорация се променят. Едно от най-големите предизвикателства при декорирането на детската стая е необходимостта от често обновяване - нуждите и предпочитанията на детето ви със сигурност ще се променят с израстването му. Уверете се, че има достатъчно място, за да промените декора в подходяща за възрастта схема, когато е необходимо. Ето защо неутралната схема е ценно предложение.
Възможно е да се налага да правите промени на всеки няколко месеца в зависимост от новите хобита на детето ви. Можете лесно да смените картините и плакатите в стаята, но например системата от рафтове или местата за съхранение трябва да бъдат проектирани така, че да могат да се използват в продължение на месеци. Нашият съвет е да оставите свободен ъгъл в стаята. Той може да бъде зает от музикален инструмент или платно.

alt6. Освежете стаята с акцентна стена

Създайте акцентна стена с помощта на боя или тапет.
Пастелна или неутрална цветова схема може да се допълни от акцентна стена, която можете да боядисате по различен начин или да облепите с тапет. Това внася малко повече жизнерадост и динамика в интериора ви.
 
За малки деца можете да създадете акцентна стена със специална черна боя, която работи като тебешир.

7. Позволете си да играете с килимите си

Килимите могат да служат като уютни места за игра.
Килимите са чудесен начин да внесете в стаята на детето си цветен и топъл полъх. Освен това те могат да служат като уютни места за игра. Малките деца прекарват много време на пода с играчки, а по-големите могат да играят настолни игри с приятели.
 
Съветваме ви да избирате килими, които са лесни за почистване, и да ги съгласувате естетически с останалите елементи в стаята.


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: