7 съвета за подобряване на връзката Ви с партньора

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
 
altНякои преживявания, свързани с родителството, могат да Ви накарат да се чувствате още по-силно свързани с партньора си. Въпреки това грижата за децата може да натовари връзката ви. Откритата комуникация може да ви помогне да преодолеете трудностите във връзката си.

Как може да се промени връзката ви с партньора след като станете родители

Много двойки претърпяват промени, след като станат родители.

Вие и вашият партньор може да се почувствате изненадани от новото чувство на любов, което бебето поражда у вас, а това е свързано с ново и различно ниво на връзка. Възможно е обаче да се сблъскате и с нови проблеми, които не сте имали преди.
 
По-малко сън, по-малко време за разговори, по-малко време прекарано заедно. Това може да доведе до промени във връзката ви с партньора, когато започнете да се грижите и за бебето си.
 
Тези промени и напрежения могат да означават, че не сте толкова съгласни с нещата, колкото преди. Възможно е също така да нямате толкова енергия за решаване на проблемите, когато възникнат.
 
Откритата комуникация ви помага да поддържате нещата в нормален ред и да постигнете съгласие за тези промени. Отношенията с партньора Ви може да се засилят, както и тези с приятели и роднини.

alt7 съвета за родители

1. Изслушвайте се един друг

Изслушването е най-доброто умение за комуникация. То може да ви помогне да разберете даден проблем от гледната точка на партньора ви и да се докоснете до неговите чувства.
 
Можете да покажете, че наистина слушате, като спрете да правите нещо, когато партньорът Ви иска да говори с вас и му обърнете цялото си внимание.
Насърчавайте партньора си да говори, като му задавате отворени въпроси, например "Какво мислиш за...". Тези въпроси могат да предизвикат повече дискусии по даден проблем и впоследствие да доведат до неговото разрешаване. Можете също така да проверите дали сте разбрали какво е казал той или тя, като го перифразирате със свои думи.
 
Ако мислите какво ще кажете след това, значи не слушате наистина. Вместо това се опитайте да съсредоточите вниманието си върху това, което казва партньорът ви.
 

alt2. Кажете му как се чувствате

Вашият партньор не чете мисли! Когато говорите за своите разочарования, страхове, радости и щастие, те са много по-лесно разбираеми, отколкото ако ги запазите за себе си.

Изявленията, които започват с "аз", се слушат по-лесно от тези, които започват с "ти", което често може да звучи критично. Така че, когато говорите, може да казвате неща като "Чувствам се малко самотен, откакто прекарваме по-малко време заедно". Това може да е по-ефективно от "Ти вече не намираш време за нас".
Може да е трудно да водиш разговор с възрастни, когато постоянно сменяш пелените. В такива моменти изчакайте, докато свършите задълженията си, и говорете след това. Когато сте готови с всичко, извикайте детегледачка и прекарайте една вечер заедно, на място, което и двамата харесвате и където можете да си поговорите на спокойствие.

3. Приемете промяната във връзката си

Можете да гледате на връзката си като на нова фаза, а не като на повратен момент. Обсъдете какво означава това и за двама Ви.
 
Ако сте стигнали до заключението, че проблемът е в твърде малкото време, прекарано заедно, планирайте известно време само за вас двамата.
 

alt4. Научете се да управлявате конфликтите

В хода на промените ще се появят различия в мненията Ви. Разговорите за тях могат да ви помогнат да разберете гледната точка на другия. Няма нищо лошо, ако не винаги сте съгласни.
 
Може да помогне за намаляване на напрежението, ако приемете различната гледна точка на партньора си и след това обясните своята. Можете да използвате горните съвети за слушане, за да разберете какво иска да ви съобщи партньорът ви.
 
Когато вземате решения заедно, стремете се към това, с което и двамата сте съгласни. Това е важно за връзката на двойката.

5. Останете близки с партньора - сега сте и родители

Обикновени неща, като например да попитате партньора си за деня, който е имал на работа, могат да ви помогнат да поддържате връзка.
 
Малките жестове, с които показвате на партньора си, че Ви е грижа, също могат да помогнат. Независимо дали става въпрос за това да му предложите чаша чай или да предложите да седнете с детето си, докато той си почива, това е достатъчно.

alt6. Водете активен сексуален живот

Вярвате или не, повечето двойки коригират сексуалните си отношения по време на живота. Влагането на повече енергия в разговори и прекарването на повече време заедно ви сближава и помага за подобряване на сексуалния ви живот.
 
Ако се чувствате твърде уморени или разсеяни, за да мислите за секс, опитайте да поговорите с партньора си за това как се чувствате. Подобно на времето, прекарано заедно, сексът също може да се нуждае от малко планиране.
 
7. Поемане на контрола във връзката
 
Можете да направите това, като говорите честно за промените, които настъпват в живота ви. Това може да означава да говорите за това как се чувствате в новите си роли на родители.
 
Когато имате деца, много проблеми, които сте имали като деца, могат да излязат от нафталина. Разговорът с партньора ви може да помогне и на двамата да разберете какво влияние могат да имат (или да нямат) върху вас като родители.
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

7 съвета за подобряване на връзката Ви с партньора - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: