Бъди кучка, но не прекалявай

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
бъди кучка, но не прекалено
За да постигнеш целите си често се налага да балансираш между двете крайности - да си покажеш рогцата и да стъпваш на пръсти. Нашите стратегии ще ти помогнат да усвоиш правилната комбинация.Съвети как да си кучка, но не прекалено.
Дори да си най-хрисимата душица, понякога се налага да скръцнеш със зъби, ако държиш нещата да станат по твоя начин. Само че не е полезно да си нон стоп стопроцентова кучка – това настройва хората срещу теб и има голяма вероятност да ти треснат вратата под носа. По-добре се опитай да нацелиш златната среда между това да си достатъчно отракана и прекалено нахална. Така ще имаш по-големи шансове  за краен успех.

Намери правилния тон! 
Когато си попаднала в изнервяща ситуация и се чудиш как да излезеш от нея, ключов момент е правилното поведение. 

 


 

Убеждавай, но не твърде агресивно!
Иска се истински талант и перфектната доза натиск, за да накараш някого да види твоята гледна точка.

фатална жена
Прекалено добричка

Да речем смяташ, че гаджето ти не отделя достатъчно време за теб. Ако просто отбележиш, че не постъпва честно, едва ли ще стигнеш далеч, защото не му казваш от какво всъщност не си доволна и как той може да промени нещата.

Голяма кучка
Супер погрешна стъпка е да му пуснеш фразата „Може би е добре да се разделим за известно време“, при това произнесена с начумерено-обиден тон, защото той като нищо ще приеме насериозно твоя блъф. Все пак мъжете са буквалисти, нали знаеш. Глупаво е да отправяш закани, които не смяташ да изпълниш, защото човекът насреща го знае и ще реши, че по принцип не държиш на думата си. Така само го предизвикваш да си мерите ината.

Златната среда
Сподели как се чувстваш и насочи критиката си към конкретния проблем, който имаш, а не към  грешките на гаджето ти. Например кажи: „Знам, че шефът ти не е най-разбраният човек на земята, но напоследък се чувствам ощетена, че не изкарвам достатъчно време с теб“. По този начин не хвърляш цялата вина върху него. След това деликатно придвижи разговора с една стъпка напред, като предложиш нещо конкретно в стил: „Липсваш ми, нека да си направим един дълъг уикенд и да отидем някъде заедно.“
Няма начин гаджето ти да не се трогне от думите ти. Така гарантирано ще погалиш егото му, той ще е по-склонен да те изслуша и – съответно – да предприеме действия. Ако е тип на място, няма да иска да си наранена или разстроена, затова ще започне да мисли какво да направи, за да реши дилемата.

Знай кога да се предадеш (но не без бой)... и кога не
Във всички видове спорове идва момент, когато ти се струва, че си стигнала до задънена улица.

Прекалено добричка
Сигурно ти се е случвало да се изправиш лице в лице с нахакана продавачка, която ти обяснява, че не можеш да върнеш купената стока. В първия момент ти идва да тропнеш с крак и дори да избухнеш в сълзи, понеже смяташ, че тя е непреклонна. Но   от цялата работа ти си оставаш с нежеланата покупка, а продавачката само ще  злорадства заради нещастието ти.

страхотна жена

Голяма кучка
Когато стане пределно ясно, че това, за което настояваш, няма да се получи в този момент, е безсмислено да усложняваш нещата (примерно да викаш супервайзъра на продавачката, после управителя на магазина и т.н...). Полезно е да си настоятелна, но ако отказваш да приемеш реалността, само изглеждаш емоционална.

Златната среда
Ако твоята опонентка почувства, че няма да отстъпиш, докато проблемът не се реши цивилизовано, ще разбере, че трябва да се споразумеете някак си. Пробвай фрази от типа на „Държа да намерим коректно решение на този проблем, така че, ако обичате,  направете компромис“. След това предложи разумен вариант, който те устройва. По този начин изразяваш в конкретни рамки какво ще те удовлетвори, а така  прехвърляш топката в полето на противника, което е в твоя полза.


космополитан.бг

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Бъди кучка, но не прекалявай - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: