Любов и пари

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
любов и пари

Двете "прекрасни" думи - любов и пари не трябва да се употребяват  в едно изречение, причината е че звучат лошо, особено когато играете ролята на доброто момиче.

Може да убеждавате някого с часове, че за вас парите и любовта нямат нищо общо, че може да живеете с минималното, ако сте с човека, когото обичате... Тези думи звучат правилно, но, съгласете се, твърде нереално! И тривиално!

Преди време беше популярна максимата „Любовта на мъжа минава през стомаха“, но днес е по-актуална - „Любовта на двама души минава през портфейла“. Ако сте от жените, които си го признават, вероятно сте чували за себе си определения от сорта на „материална“ или „използвачка“. А ако не си го признавате, ви заклеймяват като „лицемерка“. И в двата случая нещо не ви е наред, защото в днешния материален свят парите са ценност за мъжете и порок за жените!

Мислейки сериозно по темата, успявам да откроя два основни типа жени. При едните („лошите“) парите и любовта вървят задължително ръка за ръка. Или по-точно казано – те не могат да се влюбят в мъж, който не е материално стабилен. При втория тип жени („по-малко лошите“) парите не определят чувствата, но рано или късно стават определящи за отношенията с партньора им.

Нека не говорим за типичните материални жени и това как се влюбват само в богати и дебели чичковци. Тази тема вече е изчерпана и не мисля, че може да кажем нещо ново и оригинално. Тях ги има, те са сред нас, нека си живеят живота и да не им се сърдим. За всеки влак си има пътници

Каква роля обаче заемат парите в живота на истински обичащите се хора? В живота на една жена, която не иска да я смятат за материална, но е достатъчно интелигентна и взискателна, за да очаква най-доброто от живота. Да не го увъртаме – парите са от огромно значение дори за тези, които не им робуват. От тях зависи красотата на дома ни, качеството на дрехите, дори понякога и собственото ни здраве. Колкото и да не искаме, те нахално навлизат и в личния ни живот, загнездват се в свободното ни време, а на моменти могат да застанат и в отношенията ни с партньора. Те са от огромно значение, дори когато не мислим конкретно за тях. Парите определят стандарта ни на живот и начина, по който минават дните ни. Затова няма как да не заемат свое почетно място дори в най-великото и неопетнено чувство – любовта.

пари и любов

Да погледнем практично!
Жените сме устроени така, че винаги търсим стабилност и подкрепа. Волно или неволно парите също са част от тази стабилност. Когато дойде моментът да устройваме живота си, ние най-напред гледаме да е с някой, който обичаме истински и това е напълно естествено и красиво. Веднага след това обаче, почти на една линия с чувствата ни с партньора, се нареждат питанките „Как ще подредим живота си?“ „Ще успяваме ли да се справяме материално?“ „Достатъчно доходоносни ли са професиите ни?“ „Ще съумеем ли да се развием?“
 Тези въпроси си задават всички умни жени, които имат очаквания от партньора си и от съвместния им живот. Това не е търсене на материална изгода или подмолни интереси. Не е и опорочаване на любовта! Това е най-нормален инстинкт за самосъхранение, който се пробужда у нас, когато стане напечено.

Силната любов може да бъде помрачена от липсата на красиви мигове, които не можем да си подарим , ако нямаме финансова стабилност. Вероятно се бунтувате срещу тези думи? - Бъдете честни! Никоя жена не иска да си представи, че няма да може да дари с най-доброто децата си и няма да отиде на почивка на някое красиво местенце. Няма да може и да съхрани чувствата си, ако вижда, че животът й се превръща в безпощаден кръговрат от финансови проблеми и от лутане между кухнята и работното място.

Рядко мислим по тези теми, когато сме влюбени и млади. Само че любовта е чувство, което, ако успеем да съхраним, можем да запазим за цял живот и да му се радваме във всичките измерения. Дали парите все още са важни? - Да, не съм ги забравила! Те вечно ще стоят на почетно място в тъжните и радостни мигове от живота ни. Само че винаги едно стъпало след любовта!интимно.розали.ком


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Любов и пари - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: