Трите икони, които е добре да имате в дома си за защита.

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
alt Иконите имат специално значение за вярващите и задълбочават връзката с божествеността. Те са основният канал, по който хората общуват с Бога, и трябва да заемат достойно място. Ето три икони, които е добре да имате в дома си!

Иконата не може да отсъства от домовете на християните, тъй като тя е свидетелство за вярата в Бога. От нашите баби и дядовци сме научили, че те трябва да се пазят свято и че трябва да обръщаме поглед към тях в случай на нужда. Така те са се превърнали в убежище, а свещениците ги описват като постоянен и личен контакт с Бога.

Кои са трите икони, които е добре да имате в дома си

Има икони, които защитават децата, семейството и дома. Има и вярващи, които твърдят, че някои икони имат чудодейна сила, която идва от самия Бог.
Въпреки това, независимо от силата им, свещениците препоръчват те да се поставят с лице на изток, на стена, на която няма други предмети, за да не се разсейва вниманието на поклонника по време на молитва:
 
alt"Добре е във всяка стая да има икона. Мястото на иконата в къщата е на източната стена. Не бива да поставяме нищо друго на стената с иконата, за да не се отвлича вниманието ни към нещо друго, когато се молим пред иконата, и защото не е добре да се поставят до иконата неща, които не са свързани с нея."
"Поставихме иконата при изгрев слънце, защото винаги се молим с лице към изгрева, както в църквата, така и вкъщи. Изгревът, мястото, откъдето светлината идва при нас, е знакът на Бога, на Спасителя Христос, наричан в молитвите на Църквата Изгрев отгоре, Слънце на справедливостта".

Ето и трите най-важни икони за защита на дома:

Икона закрилник на дома

Иконата закрилник на дома е една от иконите, които се намират в повечето домове на вярващите. Казват, че тази икона, която се нарича още  Божията майка Игуменката , помагала на манастира, в който пребивавала,  до настъпването на по-добри времена.
 
altИкона на Спасителя Исус Христос

Иконата на Спасителя Исус Христос също трябва да бъде неизменна част от дома на вярващите, тъй като тя заема специално място във всяка църква, илюстрирайки същността на християнството.
 
Исус често е изобразяван с ореол над главата си, съдържащ кръст с гръцки букви, които се превеждат по следния начин: "Аз съм Този, Който говори на Мойсей. Аз съм първият и последният".
 
Икона на Светото семейство

Иконата на Светото семейство е друга икона, която закриля дома, изобразяваща младенеца Исус Христос, който се появява в прегръдките на Дева Мария и земния си баща Йосиф. Образът символизира благополучието на семейството и се смята от вярващите и свещениците за покровителка на съюза между мъжа и жената.


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: