Какво представлява диамантеният гоблен и какви ползи ви носи

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
altНезависимо дали харесвате изкуството, обичате да рисувате или просто търсите нови занимания, диамантеният гоблен е много полезно занимание в много отношения, не само за възрастни, но и за деца.
 
Това занимание може да успокои ума Ви, като има ефект на осъзнатост, но също така развива силата на концентрация по приятен начин. Освен това можете да се насладите на впечатляващ резултат.
 
Въпреки че прилича на картина, добрата новина е, че не е нужно да знаете как да рисувате, за да направите диамантения гоблен. Не е нужно да знаете и как да шиете, въпреки, че се нарича гоблен.
 

Какво представлява диамантеният гоблен?


Диамантеният гоблен е комбинация между гоблен, мозайка и рисуване.  Тук се използва апликатор и много малки блестящи камъчета (диаманти), които един по един, поставени върху канавата, накрая ще образуват впечатляващо изображение.
 
Получената картина може да се рамкира като картина и да се подари на любим човек.
 

Инструменти и материали

Комплектите съдържат всичко необходимо: платно , разноцветни фасетирани мъниста, които ще съставят цялото изображение, пинсета, апликатор, специално лепило, кукички за стена, пластмасова табла, цветова схема и инструкции за употреба. 

altПредимства на диамантените гоблени 

Това занимание е идеално, дори когато сте начинаещ. Освен, че получавате страхотен резултат - картина, изработена от Вас самите, Вие се радвате на ползи, за Вашето здраве чрез намаляване на стреса по време на работата по гоблена и облекчаване на депресивните състояния.

Стимулира творчеството и интуицията

Изработването на диамантени гоблени Ви отпуска и Ви помага да забравите за тревогите.  Съсредоточавате се върху това, което трябва да направите в гоблена и мислите Ви не се реят и не решават проблеми през това време. Друга полза е това, че стимулира вашата креативност. Тази дейност тренира дясното полукълбо на мозъка Ви, което е свързано с Вашето въображение, интуиция и артистична страна. 
 

Намалява стреса и тревожността

Дейности като четене, рисуване, живопис или дори редене на пъзели Ви помагат да се разконцентрирате от мислите за предишния ден и бъдещите тревоги. Това са мислите, които засилват стреса и Ви държат в напрежение.
Изберете да извършвате тази дейност в тиха и спокойна среда, за да извлечете максимална полза от нея.
 

altПолучавате невероятни резултати и повишавате увереността си

Тъй-като разполагате с инструкции, няма как да не получите красиви диамантени картини накрая, дори когато правите диамантен гоблен за първи път.
 
Това ви помага да имате повече увереност в себе си, а резултатът накрая ще Ви накара да се гордеете с постижението си.
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: