Каква е първата стъпка при почистването на дома?

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altПочистването на дома е особено важно и е задача, която трябва да се извършва внимателно и да се повтаря винаги, когато е необходимо. Въпреки че то е от съществено значение за здравословния начин на живот, трябва да признаем, че не е любимото занимание на никого, тъй като може да отнеме много време и енергия.
 
Когато искате да започнете да почиствате дома си, е добре да се организирате предварително и да си създадете план, който да следвате. Той трябва да включва задачите, които трябва да свършите, стаите и помещенията, които искате да почистите, както и ролята на всеки човек в къщата. По този начин, ако знаете с какво да започнете почистването на дома си, ще установите, че цялата операция ще протече много по-гладко и бързо.
След като съставите този списък, най-добре е да се заемете последователно с всяка стая. Преди да започнете същинската операция по почистване и хигиенизиране, е препоръчително да подредите вещите си, да изхвърлите предметите, които вече не са ви необходими, да поставите останалите на мястото им и т.н.
 
Също така, ако възнамерявате да извършвате основно почистване, добре е първо да изперете завесите, спалното бельо и/или килимите. Докато те съхнат, можете да се заемете с останалите предмети, които се нуждаят от почистване.
 
Ако искате да разберете откъде да започнете почистването на дома си, ето някои препоръки, които трябва да имате предвид, за да спестите възможно най-много време и енергия!

altПочистване на банята

 • Отървете се от предмети, които вече не са ви необходими
 • Докато почиствате, приберете предметите за лична хигиена
 • Почистете и дезинфекцирайте санитарните предмети и пода

Почистване в спалнята

 • Съберете дрехите и ги приберете в гардероба или в пералнята
 • Поставете спалното бельо в пералнята
 • Подредете нощното шкафче и местата, където се събират декоративни предмети
 • Почистете пода/килима
 • Измийте прозорците

altПочистване на дневната/трапезарията

 • След като сте подредили и поставили нещата по местата им, започнете с почистването на праха. Не забравяйте, че прахосмукачката винаги се прави отгоре надолу
 • Почистете дивана и фотьойлите с помощта на парочистачка, която е особено ефективна и не изисква използването на други вещества
 • Изтръскайте праха от текстилните изделия
 • Почистете подовете с моп или парна прахосмукачка

Възможно ли е да почистите къщата без химически разтвори? Абсолютно да!

Ако сте любопитни да откриете още съвети за почистване на дома в интернет, ще откриете, че те ви учат как да организирате почистващите продукти, как да смените главата на мопа и т.н. Но всички препоръки са допълнителна работа.
 
В зависимост от устройството, което сте избрали, ще можете да почиствате повече от една повърхност с една и съща машина. И през цялото време ще се справяте с токсичните вещества, които са вредни за околната среда и за здравето на вас и вашето домакинство.
 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: