Дяволът има хиляди лица

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

В тази статия ще говоря за трагедията в Брюксел - Белгия. Действия на луд, които напълно ме шокираха. Мъж, въоръжен с нож, наръга и уби възпитател и две деца в детски дневен център, 10 дечица са ранени, някои от тях в тежко състояние.

Почукал и помолил да му отворят с думите, че иска да попита нещо и наръгал още на входа възпитателката. След това се отправил към отделението, където били оставени за през деня деца на възраст от няколко месеца до шест години и намушкал когото успял.

След това сложил ножа си в пазарска чанта и се опитал да избяга с колело.

Информацията в пресата е разнородна и на места се твърди, че престъпникът бил избягал от лудница, а на други, че се е лекувал преди време от психични проблеми.

Първоначално исках статията да се казва „Вълкът и седемте козлета в Белгия”, но не бих искала да има и намек за неуважение към тази толкова голяма трагедия. Случилото се все пак напомня на съвременен вариант на популярната приказка, само дето „козлета” са много повече от седем и няма вариант да разрежем корема на злосторника и всички да изскочат живи и здрави. Колкото и да се надяваме „хепи енд” няма да има. А наистина много ми се иска.

В много теологични учения се казва, че „злото е просто липса на добро”, но подобни инциденти /за съжаление такива зверства не са единични/ категорично оборват подобно твърдение. Луд до толкова, че да нападне и избива без повод малки дечица и нормален в такава степен, че да помоли да бъде отворена вратата ме навеждат на мисълта, че злото е имало цел и за да я достигне е използвало хитрост.

Ужасена съм, че един нормален работен ден за толкова много хора и семейства се е превърнал в кошмар и завинаги е „преобърнал” живота им. Фактът, че това се е случило в далечната Белгия, не ме кара да се чувствам по-спокойна, защото злото явно може да се пропие във всеки и навсякъде, включително и в безобидния съсед от входа или в самата мен. Именно това се има предвид под крилатата фраза „Дяволът има хиляди лица”. Колкото и да се взираш, колкото и да се опитваш да предвидиш и планираш всичко в живота си, „скъсана струна” в нечий мозък или нечиста сила обсебила някого, винаги може да те изненада. За съжаление аз не виждам как можем да се застраховаме от злото. Надявам се само, че ако дяволът съществува, то значи има и Бог, който да ни пази и закриля.Силва Коен

 

чудеса.нет

ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: