Създай уют с три щриха

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

създай уют с три штриха

Обстановката, която е предназначена за двама, всъщност е дело на един-единствен човек — жената. Много малко жени, особено младите, си дават сметка каква роля има домът, стаята или мястото за срещи в цялостната история на нейната любовна съдба. Често един от основните мотиви да разруши връзката (независимо дали е свободна или брачна) мъжът намира в неподходящата, отблъскваща, чужда, неуютна обстановка, за която жената не се е погрижила.

Любовта за мъжа може би не винаги минава през стомаха, обаче съвсем сигурно е, че минава през интимния ъгъл, в чийто център е леглото.

Единици млади двойки разполагат със собствени и обширни апартаменти. Жената не трябва да забравя, че самостоятелността е много по-ценна от лукса. Първото правило за постигането на уюта е самостоятелността.

При младите двойки средствата обикновено са оскъдни, а и преднамерено скъпите вещи често превръщат в самоцел свободната и ведра връзка, за която единствено стойностна, материална е собствената плът и плътта на партньора. Щастливка сте, ако притежавате самостоятелна, напълно празна стая. Знайте, че излишествата от предмети, мебели, украси много често дотягат, особено когато издават съмнителен по качество вкус. Белите стени създават усещане за ведрост и светлина, за чистота и простор. Избягвайте тапетите — те опаковат естественото пространство, превръщат стаята в „кутия за живеене". Белите стени са най-хигиеничният и най-естетичен вариант, който ви предлагаме.

Вие се притеснявате? Нямате мебели, нямате средства, за да набавите най-необходимото в един малък дом?


уют в дома

Само три неща са нужни в една бяла самостоятелна стая за двама, които се обичат:

Перде, което затваря пространството, създава усещането за защитеност от чуждия поглед, от неизвестността. То осигурява неприкосновената самота на интимните отношения и е преграда към големия свят — света вън.

Идва ред на втората препоръка: картината. Картината, избрана от вас за вас двамата, може да не е оригинал, а репродукция, но задължително е да ви харесва, да ви създава настроение, да ви предразполага към мечти и да бъде вашият интимен прозорец към света.

Третото нещо, което смятам, се досещате, е леглото, което, макар и приспособено (както често става при младите), задължително трябва да поддържате чисто, подредено и примамливо, за което допринася и страничното осветление.

Безредието и лошо поддържаната хигиена завинаги ще отблъснат мъжа, който иска само вас и своя ъгъл.

създай уют в дома си

Превръщането на стаята в кухня е едно от нещата, които най-много отвращават мъжа.

Превръщането на стаята в склад от дрехи и вещи довежда всеки първи мъж до ужас.

Ако обитавате стая, обзаведена със стари мебели, не се отчайвайте. Решително изхвърлете онези от тях, които ви дразнят с вида си, както и онези, които са ви излишни. По отношение на мебелировката в сила е принципът — колкото по-малко, толкова по-добре. Не забравяйте, че няма достатъчно голям гардероб, които една жена да не може да натъпче с дрехи. Ако мебелите са отчайващи — купете си бяла автомобилна боя ги боядисайте смело. Белият цвят върху бяла стена напълно отчуждава формата и дефектите на старите мебели. Не забравяйте накрая, че за уюта в един дом са нужни много повече вкус и тактичност, отколкото пари.

Силва Коен
чудеса.нетПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Създай уют с три щриха - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: