Жените избират мъже с по-големи зеници!

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
мъжки очи

Винаги съм смятала, че при избора си на партньор и респективно на баща на децата си жените гледат съвкупност от фактори и физически данни. Личното ми мнение не покрива широко разпространеното схващане, че на първо място е паричното състояние на мъжа. Въпреки всичко бях изненадана, че учените са установили какво действително виждат жените, когато гледат един мъж в очите - това е големината на зениците им, съобщи БГНЕС.

Проучването, осъществено от университета в Единбург, показва, че жените са привличани от мъже с големи зеници, когато се приближат към този момент от месечния си цикъл, когато са най-плодовити. Учените считат, че разширяването на зеницата показва, че мъжът е привлечен сексуално и готов за съвкупление, интересен сигнал за жените в този момент от техния цикъл. 

Големината на зениците не предизвиква никаква особена реакция при жените през останалата част от цикъла им. По време на изследването, резултатите от което се публикувани във в. "Personality And Individual Differences", на 10 жени били показани снимките на шестима мъже. За всеки мъж били създадени три версии на техните снимки - с големи, средни и малки зеници. След това снимките били разбъркани и представени по двойки на жените. Записани били възрастта на участничките, използването или не на контрацептиви, датата на последните им месечни цикли, както и продължителността им.


жените избират мъжете по очите

Резултатите показват, че привличането, дължащо се на големите зеници, трае четири дни преди 13-ия ден от цикъла, когато се достига върхът на плодовитостта.

Моите познания за репродуктивните способности на жените се базират на факта, че така наречения „връх на плодовитостта” е всъщност овулацията, когато може да се зачене дете. Според медицината нормално тя би трябвало да настъпи на 14 ден от цикъла и трае 48 часа, разбира се има изключения и само с сериозни гинекологични и хормонални изследвания може да се определи при определена жена кога настъпва. Затова оставам малко озадачена какви са тези върхове на плодовитост от 9 до 13 ден от цикъла споменати в изследването.


Силва Коен
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Жените избират мъже с по-големи зеници! - 4.3 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: