Ватиканът публикува статистика как прегрешават мъжете и жените

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

човешките грехове

Има много статии и статистки, които са писани от психолози, журналисти и кой ли не с опити да се систематизира какви са най-големите прегрешения на двата пола. Всички тези публикации обаче си оставаха несигурни и неизвестни на база на какви проучвания са направени.

Най-изненадващо най-точната статистика публикува не кой да е а Ватиканът. В отчетът си те описват разликите в прегрешенията на двата пола.


В достоверността на материала няма как да се съмняваме, защото изводите са направени по анализи на изповедите, проведени от 95- годишния свещеник Роберто Буза. И докато в проучване или анкета анкетираните могат да излъжат или да дадат неверни данни то доброволната изповед няма как да подведе в крайния резултат.

Според отчета от Ватикана най-разпространеният грях според мъжете е сладострастието. Следват чревоугодието, гневът, гордостта, завистта и алчността, съобщи ВВС.

Жените пък прекаляват със самолюбието си, завистта, яростта, прелюбодеянието и унинието.

Ватиканът прави тази статистика с цел да напомни на вярващите, че има за какво да се изповядват.


човешките грехове

Според последните данни една трета от католиците смятат, че изповедта е задължителна процедура, и само един от десет вярващи счита, че точно това е начинът да се обърне към Бог. Църквата е притеснена от намаляването на изповядващите се. Дори и папата се изповядва всяка седмица.

През 2008 г. властите във Ватикана допълниха традиционния списък от "седем смъртни гряха", за да може той да отговаря на особеностите на съвременността.

Така стана ясно, че на вечни страдания в Ада са обречени и тези, които се занимават с генетични манипулации, провеждат експерименти с хора, замърсяват околната среда, подтикват към употреба на наркотици и притежават богатства в "неприлични размери".

 

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: