9-те правила за щастлив живот

( Votes )
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

правила за астлив живот
Преди време бях прочела следната мисъл: „По-голямата част от човечеството живее в тихо отчаяние”. Дали наистина е така? Не ми се иска да вярвам, че по-голямата част на хората около мен живеят живота си по инерция и чакат съдбата или висша сила да направи живота им цветен.

Вие чувствате ли се щастлив? Всеки има своите критерии за щастие и те са пряко свързани с ценностната му система. Но знаете ли как да постигнете щастието?


На първо място трябва да приемете че трябва и можете да бъдете щастливи. Не приемайте мисълта, че не заслужавате да са щастливи и не приемайте нещастието като ваша съдба. Истината е, че щастието както всичко в живота трябва да бъде "отгледано". Възползвайте се от следващите съвети и направете щастието постоянен спътник на живота си:

1. Осъзнайте, че заслужавате щастие. Тези, които вярват в обратното, рискуват на подсъзнателно ниво да саботират постигането на щастие. Дори, ако се налага повтаряйте си всеки ден на глас, че вие заслужавате щастие и сами се убеждавайте в това.

2. Помислете кое е това, което ви прави щастливи. В това отношение нещата са твърде индивидуални. Осланяйте се на вашата индивидуалност и преследвайте щастието си, независимо от това дали то съвпада с това на околните.

3. Напишете си списък с неща, които искате да постигнете или да направите. Направете си план за постигане на мечтите, които вярвате, че ще ви направят щастливи. Състоянието ви ще се подобри значително когато знаете, че преследвате цел имаща много висока за вас стойност.

3. Обграждайте се с щастливи хора. Лесно е да започнеш да мислиш негативно, когато си заобиколен от такива хора. Респективно, емоционалното състояние на щастливите хора ще ви бъде предадено и на вас, ако контактувате с тях.

4. Когато нещо се обърква или не се получава така както искате, опитайте се да разрешите проблема, вместо да се самосъжалявате. Истински щастливите хора не позволяват на проблемите да развалят тяхното настроение. Те знаят, че ако се потрудят малко могат да обърнат обстоятелствата в своя полза. Дори и да не успеете да поправите нещата приемете, че това е временна спънка, а не провал.

5. Често си сверявайте часовника дали вървите в правилната посока или пак сте се поддали на рутината. Тези няколко минути ще ви дадат възможност да фокусирате мисълта си върху положителните неща във вашия живот и ще ви накарат да продължите към щастието.

6. Всеки ден си доставяйте някакво удоволствие - взимането на дълга, релаксираща баня, спокойното изпиване на сутрешното кафе, четене на любима книга, масаж или каквото на вас ви действа добре.

7. Търсете хумора във всяка една ситуация. Дори и там, където ви се налага да сте сериозни, опитвайте се при първа възможност да я разсеете с малко хумор. Факта, че може да не разберат околните ви чувството ви за хумор не бива да ви обезкуражава, важното е да сте добронамерени.

8. Грижете се за здравето си . Свръхтеглото или отказа да приемаме храна са причини за отклоняване от щастието. Освен това допълнителните физически натоварвания стимулират притока на ендорфин, който ви кара да се чувствате щастливи.

9. Не бъдете пасивни. Не чакайте някой друг или нещо друго да промени живота ви. Трудно е да се определи какво точно представлява щастието, но повечето хора се страхуват да си признаят дали са щастливи или не. За тях е по - лесно да вярват, че всичко е съдба и на едни им е писано да са щастливи, а на други не. Тези пасивни мисли са изключително грешни и трябва да бъдат игнорирани.

Следвайте съзнателно тези съвети всеки ден и ще видите, че резултатите ще са на лице.

Силва КоенПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

9-те правила за щастлив живот - 5.0 out of 5 based on 10 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: