Как да покажеш най - доброто от себе си в офиса

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Как да покажеш най - доброто от себе си в офиса

На работното си място обикновено би трябвало да впечатлиш както шефовете си, така и колегите си. Ето няколко съвета как да покажеш наистина най - доброто от себе си в офиса.

1. На интервю - покажи, че можеш да решаваш проблеми

 
Разбира се, че квалификацията и опитът ти са важни. Но в днешните кризисни времена работодателите все повече търсят хора, способни да се справят с проблеми. Ако успееш по време на интервюто да покажеш, че трудностите не те плашат, а те мотивират да ги преодоляваш, това ще добави към дипломите ти онова малко нещо, което ще наклони везните към теб.

2. Като служител - не закъснявай

Това е навик, който може много да навреди на кариерата ти. За да спреш да закъсняваш, опитай да ставаш поне 15 минути по-рано от обичайното. Когато откриеш колко по-лесно става всичко, когато не бързаш, ще оцениш, че жертването на четвърт час сън си заслужава.

в офиса
3. Като мениджър - уважавай достойнството на екипа си

Основно правило в дипломацията е, че ако искаш от някого да направи нещо или да промени поведението си, трябва да му предложиш елегантен и достоен начин да го стори. Ако пътят към изпълнението на задачата е унизителен, ти изглеждаш като тиранин. Ако обаче предложиш начин, по който подчинените ти вършат точно онова, което искаш от тях, без да жертват достойнството си, вече си мениджър. Това важи особено в случаи, в които някой от екипа ти трябва да поправи своя грешка.


4. Като колега - бъди забавен

Чувството за хумор те прави желан събеседник, а да си харесван в офиса никога не е излишно. Само че внимавай - съобразявай шегите си с публиката. Ако смяташ, че по-груба шега, по-сложна дума или по-деликатна тема няма да понесе на слушателите ти, измисли нещо по-безопасно.
 

5. На офис парти - изглеждай добре на снимките

Не се отдръпвай от обектива, наклони глава напред и леко наведи брадичката си. Бъди естествен и фокусирай погледа си. 

Как да покажеш най - доброто от себе си в офиса

6. След партито - скрий лошите снимки

Ако някой е качил във Фейсбук снимка, на която изглеждаш ужасно, махни тагването и задай в настройките си кой може да вижда снимките ти. Така едновременно оставаш учтив и не позволяваш всеки да вижда как танцуваш с разкопчан цип или смъкнати чорапи.

7. След обедната почивка - бъди свеж

Ако кафето не ти помогне да преодолееш желанието си за дрямка в два следобед, пробвай ментов бонбон или дъвка. Така не само ще се чувстваш освежен, но и ще изглеждаш така. Все пак никой не обича полузаспали колеги и служители, които очевидно едва дочакват да стане време да си ходят вкъщи.


вратовръзка.бг ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как да покажеш най - доброто от себе си в офиса - 1.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: