Организация на кухнята - съвети и идеи за повече ред + вдъхновяващи изображения

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
alt Все повече хора обръщат голямо внимание на външния вид на своя дом, затова когато става въпрос за домашен дизайн, те полагат много усилия, за да се погрижат за всички детайли и да не оставят нито един обект на случайността.
Ако сте един от тези хора, трябва да знаете, че красивата кухня е организираната, изключително чиста и подредена кухня, в която всичко си има място. У дома трябва да има съвършенство, както и добър вкус и елегантност.

Организация на кухнята - Практични идеи за кухнята

altКогато живеете вкъщи, разполагате с много пространство в зоната за готвене, но това не означава, че нямате нужда от някои практични идеи за кухнята. Дори да разполагате с много пространство и да нямате проблеми с организацията на кухненското обзавеждане, това не означава, че идеите за организация на кухнята трябва да бъдат забравени.
Ето защо, ако мечтаете вашата кухня да бъде оценена от всички ваши приятели и роднини, трябва да продължите да обзавеждате зоната с голямо постоянство, желание и отдаденост, дори и след нейното обзавеждане.
Нещо повече, трябва да знаете, че с подобни идеи допринасяте съществено за една ефектна, необичайна кухня, изпълнена с и стил.
Практични идеи за кухня, които трябва да възприемете:
Вградени уреди
Ако искате кухнята ви да има съвършен вид, в който нито един детайл не разваля добре обмисления дизайн, наистина трябва да включите уредите в обзавеждането. Ако сте от хората, които имат в кухнята си хладилник, котлони, фурна и пералня, наистина трябва да вградите тези уреди в мебелите си, за да не претрупвате излишно безупречния вид на кухнята си.
За да направите това възможно най-ефективно и бързо, можете да изберете вградени готварски печки и фурни още от самото начало. Що се отнася до пералнята и хладилника, те могат да бъдат скрити под формата на шкафове с вратички, което придава изискан вид на кухнята.

altКухненски остров

Островите се препоръчват не само за организиране на малки пространства, но могат да се използват и в обширни помещения, тъй като придават изтънчен и изключително стилен вид на кухните, направени с такъв внушителен и универсален елемент.
Ето защо, ако искате да организирате кухнята си в стила, който сте избрали, трябва да обмислите приемането на остров с форма на буквата Г или П. Той може да се използва като маса за хранене, маса за приготвяне на деликатеси или да се превърне в бар.
В допълнение към впечатляващата визия, която предлага този грандиозен елемент, кухненските острови могат да бъдат истински оазис за съхранение на най-важните кухненски принадлежности, тъй като пространството под плота може да се превърне в няколко просторни шкафа и чекмеджета. Тук можете да съхранявате всичко - от тенджери и тигани до чайници и кани, в зависимост от предпочитанията ви.

Държачи за чаши

Появяват се все повече уникални подложки, специално предназначени за хората, които обичат да съхраняват по най-ефектен начин чаши от различни видове. Те могат да се поставят върху шкафове или дори в средата на кухненския остров. Освен че са изключително красиви и придават допълнителен блясък на кухните, те са и много практични, ето защо не трябва да се колебаете дали да притежавате такава подложка.

altПоддържаща лента за окачване за съдове

Много хора се сблъскват с ограничено пространство за съхранение на тенджери и тигани, ето защо експертите препоръчват използването на поддържаща лента за окачване за съдове, поставена отстрани на шкафа, който побира всички необходими съдове за готвене с кукички.
Този трик може да се използва и ако разполагате с просторна кухня, но искате, когато ви потрябва тенджера за макарони, да не ви се налага да търсите минути сред другите съдове в шкафа. Това е чудесна идея, която трябва да бъде възприета от всички, които обичат организацията, дисциплината и реда в дома.

Магнитни ленти за ножове

Организирането на кухнята в дома е истинско предизвикателство, особено за хората, които искат да постигнат отлични резултати без прекалено много главоболия. Дори и това да е почти невъзможно за постигане, трябва да знаете, че това, което можете да направите, за да бъде кухнята ви една крачка напред в процеса, е да залепите няколко магнитни ленти на стените, които да поддържат ножовете ви.
Освен че е трик, който придава луксозен вид на помещенията за готвене, той е и много практичен, защото по този начин винаги можете да имате ножовете си на леснодостъпно място. По този начин, докато готвите, можете да вземете идеалния нож от стената, без да се налага да се движите прекалено много и без да отваряте шкафове.
Използване на стени
altНе оставяйте пространството на стените да остане неизползвано, тъй като стените могат да бъдат чудесни места за съхранение на ножове, чаши или кърпи. Прикрепете няколко рафта към стените на кухнята си и ще можете да се радвате на повече пространство както на плотовете, така и в шкафовете и да се похвалите с подредено и винаги чисто място за готвене.
Нещо повече, запазете една от кухненските стени, за предпочитане тази в близост до печката, за да съхранявате стратегически любимите си подправки. По този начин, когато трябва да подправите ястията си, няма да се налага да ровите из всички шкафове и чекмеджета за чесън на прах или черен пипер.
Пространството, направено с тези трикове, се превръща в една от атракциите на вашия дом, ето защо не бива да се съмнявате в тяхната полезност и красота. Ако не знаете откъде да започнете с организацията на помещението, потърсете помощта на интериорен дизайнер, който знае всички добре скрити тайни на добре организираната кухня.

altОрганизиране на кухнята - стратегическа подредба в шкафовете

Ако досега сте научили най-практичните идеи за съхранение в кухнята, време е да се запознаете с ценна информация за организацията на кухненските шкафове. Въпреки че може да изглежда трудно за вярване, това е една от най-важните части на подредената, красива, перфектна, безупречна кухня. С други думи, няма смисъл да имате впечатляващи мебели и чистота, ако организацията на чекмеджетата и шкафовете оставя много за желаене.
Ето защо организацията на кухненските шкафове трябва да се извършва по следния начин:
Мобилни рафтове
Когато разполагате с много дълбок и просторен гардероб, наистина се нуждаете от подвижни рафтове, които можете да премествате по желание, за да получите идеалния размер пространство за съхранение. Това ви дава възможност да организирате нещата в гардероба си и да използвате ефективно наличното пространство. По този начин няма да ви се налага да губите време в дълго търсене, когато искате определен предмет в края на шкафа.
Важните предмети трябва да са отпред

Винаги, когато организирате кухненския си шкаф на пода, трябва да имате предвид, че нещата, обичайните продукти, от които постоянно се нуждаете, трябва да бъдат поставени възможно най-отпред, а тези, които се използват рядко, могат да бъдат оставени малко по-назад.
В случай на висящ шкаф е препоръчително най-често използваните хранителни продукти да се поставят на нивото на очите. Много е важно да направите това, за да не се налага винаги да протягате ръка към пакета със зърнени храни, намиращ се на най-високото ниво на шкафа. Ако не се вслушате в този съвет, в един момент може да се уморите от разочарованието, че никога не достигате до обичайните продукти, и да започнете да реорганизирате изцяло целия си шкаф.
Добра идея е също така да съхранявате чашите и чиниите, които използвате често, в най-лесно достъпните шкафове, за да избегнете неприятни ситуации, в които не достигате до подходящите прибори за хранене.

altРазделяне на продуктите по категории

Друг трик за организиране на кухненския шкаф е да разделите продуктите според категорията, към която принадлежат. Експертите препоръчват подправките да се поставят в един шкаф, сладкишите - в друг, а малките уреди като миксери и кухненски роботи - в друго място за съхранение.
Ако не разполагате с достатъчно шкафове, за да подредите продуктите си по този начин, можете да разделите хранителните продукти, подправките и сладкишите според зоните в шкафа. Например можете да поставите хранителните продукти отпред, подправките - от лявата страна, а сладкишите - от дясната страна. Освен това можете да ги поставите в различни кошници и кутии, така че да няма опасност да се смесят.
Същото важи и за тенджерите и тиганите, които също трябва да се съхраняват по категории.

Диференцирани прибори за хранене

Време е да организирате и кухненските си чекмеджета. Ако сте от хората, които са отделили цяло чекмедже за прибори за хранене, ще искате да се уверите, че те не се смесват, за да бъде организацията възможно най-ефективна. Добра идея е да поставите две прегради в това чекмедже, за да категоризирате лъжиците, вилиците и ножовете.
Можете да направите същото и във всеки шкаф, в който държите различни неща от ежедневието.
Ако искате да имате организирана и подредена кухня, наистина трябва да имате предвид тези малки трикове, тъй като чистотата и дисциплината в шкафовете играят много важна роля за постигането на добре организирана кухня.

Организация на кухнята - Снимки на кухни, организирани по правилния начин

altМного хора смятат, че наемането на интериорен дизайнер не прави нищо друго, освен да превърне скромния дом в модерен с модерни мебели и желани декорации. Истината обаче е, че такъв специалист се съобразява с нуждите и предпочитанията на обитателите и се опитва да намери средата между тях и това, което е модерно.
Освен това дизайнерите често отдават голямо значение на максималното използване на пространството и правилното му използване, поради което ефективната организация на кухнята ще бъде приоритет. Така че, ако времето не ви позволява да се справите с правилната организация на кухнята, трябва да потърсите помощ от специалист, който разполага с много ценна информация за този изключително важен аспект от постигането на красив дом.
От друга страна, ако желаете сами да проектирате цялата си кухня от А до Я, не се страхувайте да почерпите вдъхновение от списанията за дизайн или от интернет, тъй като снимките често са идеален източник на чудесни съвети и идеи.
И накрая, когато обзавеждате дома си, трябва да бъдете много внимателни по отношение на два изключително важни аспекта: естетическия и практичния. Ако искате да имате впечатляваща, уникална, оригинална и нетипична къща, е важно да се опитате да намерите баланс между двете характеристики, защото те се допълват взаимно и образуват едно неповторимо цяло.
Затова не забравяйте, че за да създадете кухнята-мечта, трябва да се съсредоточите върху продукти, които са практични, но и които придават елегантност и изисканост на цялостния облик на помещението.
От друга страна, ако желаете сами да проектирате цялата си кухня от А до Я, не се страхувайте да почерпите вдъхновение от списанията задизайнили от интернет, тъй като снимките често са идеален източник на чудесни съвети и идеи.

В допълнение към впечатляващата визия, която предлага този грандиозен елемент, кухненските острови могат да бъдат истински оазис за съхранение на най-
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Организация на кухнята - съвети и идеи за повече ред + вдъхновяващи изображения - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: