Идеи за игри на плажа за деца и възрастни

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
altПодготвяте се за почивка на море и искате да се насладите на забавни моменти със семейството и приятелите си? Плажът е детска площадка, която предлага безкрайни възможности както за енергични и ентусиазирани деца, така и за възрастни, които търсят отдих и забавление. За да ви помогнем да извлечете максимума от следващата си почивка, сме събрали няколко вълнуващи идеи за плажни игри край морето. Влезте в духа на съревнованието и се насладете на вълнуващи моменти, индивидуално или в екип! Ето вашите възможности!

Плажен волейбол

Българското крайбрежие предлага много дестинации, където можете да отидете с децата си, за да се насладите заедно на вълнуващ плажен волейбол. Тази популярна и забавна игра е идеалният начин да прекарате един приятен следобед на открито. За да започнете играта, ще ви е необходима волейболна топка, която е по-голяма и по-лека от обичайните, но успешно издържа на вода и пясък.
Създайте отбори от поне двама души и определете правилата от самото начало. Ако сте по-голяма група, можете да играете във формат 4 срещу 4 за повече взаимодействие и съревнование. Правилата на плажния волейбол са подобни на тези на обикновения волейбол: играчите могат да докоснат топката не повече от три пъти, преди да я изпратят обратно през мрежата. Разбира се, можете да адаптирате правилата към вашите предпочитания и възможности.

altПлажен футбол

Плажният футбол е вълнуваща вариация на кралския спорт, която съчетава страстта към футбола с релаксиращата атмосфера на морския бряг. Играна върху фин пясък на свеж морски въздух, тази игра ще ви даде ново измерение на забавлението и вълнението. Можете да сформирате отбори само от 4 или 5 играчи. Целта е да вкарате ефектни голове във вратата на противника, а основните принципи остават същите като при обикновения футбол. Плажният футбол е чудесен начин да покажете уменията си, да общувате и да се насладите на плажната атмосфера по активен и състезателен начин.

X и 0 на пясъка

Ако търсите просто и ангажиращо занимание за децата, когато прекарвате времето си край морето, започнете сесия с Х и 0 на пясъка! Тази забавна и релаксираща версия на класическата игра е идеална по всяко време и не изисква аксесоари. Използвайте фин пясък като игрална дъска и начертайте правоъгълна мрежа на плажа с пръсти или с мида. След това отбелязвайте "Х" и "0" в полетата на решетката един по един, докато първият човек образува хоризонтална, вертикална или диагонална линия. Повторете процеса толкова пъти, колкото искате, и не забравяйте да отчитате резултата по целия пясък!

altСъстезание за изграждане на пясъчни замъци

Изграждането на пясъчни замъци е подходящо за всички възрасти. Независимо дали сте на обществен плаж, или сте избрали едно от най-търсените места за почивка на море - частния плаж с плажен бар, със сигурност ще намерите подходящо място за вълнуващо състезание. Всичко, което трябва да направите, е да определите критериите за спечелване на състезанието и да задействате въображението и уменията си!
Изберете място на плажа, което няма да пречи на останалите гости, и започнете да строите своя замък с кули, стени и очарователни детайли. Творчеството и сътрудничеството са ключът към успеха. Накрая анализирайте всеки замък и определете победителя въз основа на оригиналността, сложността и качеството на строителството.

Игри с фризби

Ако искате да се забавлявате и едновременно с това да се раздвижите, можете да опитате различни забавни и състезателни игри с обикновено фризби. Основните правила за са много прости. Играчите хвърлят диска един към друг, като се опитват да го хванат, преди да падне на пясъка. Целта на играта е дискът да се движи, но можете да адаптирате правилата според предпочитанията си. Можете също така да се насладите на забавни и енергични моменти с фризби, когато отидете на плажа с домашния си любимец (където домашните любимци са разрешени)!

Шотрон на пясъка

altШотрон на пясъка е класическа и забавна игра, идеална както за деца, така и за възрастни. За да подготвите терена, изберете равна, чиста повърхност и започнете да чертаете кутийки с пръсти или с пръчка. Броят на квадратчетата и сложността на играта могат да варират в зависимост от възрастта на играчите и нивото на трудност, което искате да постигнете.
Правилата са прости. Всеки играч трябва да скача на един крак във всяко квадратче, без да стъпва върху нарисуваните линии и без да губи равновесие. Можете да направите играта по-интересна, като използвате предмети като раковини или камъни, за да маркирате определени кутии, или можете да насърчите малките си деца да използват въображението си и да персонализират играта според своите интереси и способности!

Търсене на съкровище

За да организирате търсене на съкровище на плажа, определете маршрут с ориентири и скрийте предмети по пътя. Създайте карта или списък с улики, които да насочват играчите в търсенето на скритите съкровища. Поддържайте интереса на участниците, като избирате предмети с различни форми, цветове и размери, например раковини, цветни камъни, плажни играчки или дори послания в стъкло, и се уверете, че те са лесни за намиране и разпознаване.
Насърчавайте сътрудничеството и съревнованието, като сформирате отбори и определите правилата на играта от самото начало. Не забравяйте да определите срок за намиране на всички предмети и да предложите награди или поощрения за печелившите отбори.ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Идеи за игри на плажа за деца и възрастни - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: