Отгледани от животни: дете - вълк бяга от болницата

Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

дете вълк

Русия е сред страните, в които са докладвани най-много случаи на деца със „синдрома на Маугли".

През февруари 2006 г. социалните работници прекарват три седмици в опит да уловят момче, което се движи в глутница скитащи кучета в района на Ставропол, Южна Русия. 4-годишният Артур Зверев лаел и бягал на четири крака като куче.


Малкият бил открит, докато спял в импровизирана бърлога, която споделяло с бездомни животни.
Теглото на Артур Зверев не било под нормите и социалните работници допускат, че кучетата са му помагали да намира храна. Първоначално момчето е било забелязано да пие вода от локви в Ставропол, Южна Русия.

Два месеца преди да бъде открито момчето-птица, руската полиция обяви за издирване друг Маугли, избягал от московската клиника. Ден по-рано 10-годишното дете е уловено в двата природа. Момчето е забелязано да скита с глутница вълци в отдалечена гора в района на Калуга, Централна Русия. При залавянето то ръмжало и хапело като истинско зверче.

„Изглеждаше на около 10 години, но може да е и на повече. Ходи на четири крака като звяр и ловува заедно с вълците", твърдят социални работници. Полицията кръщава малкия дивак Льоха. Момчето е открито в бърлога, направена от клонки и листа. Не реагира, когато го викат на руски.


дете отгледано от вълци

След като е заловен, малкият Льоха е изпратен в московска клиника. Един от лекарите му дава дрехи и то започва да подскача радостно в коридора на болницата. След това нахлува в една от стаите на персонала и се нахвърля върху храната лакомо като животно. Лекарите разказват, че Льоха имал дълги и завити като на хищник нокти.

След 24 часа, прекарани в клиниката, Льоха успява да се промъкне покрай охраната и избягва. Властите смятат, че момчето-вълк се намира някъде в района на Москва.

„Не успяхме да направим всички изследвания. Само го изкъпахме, подрязахме му ноктите и му взехме кръвна проба", обяснява докторка от клиниката, приела момчето-вълк. Според лекари Льоха е опасен, защото страда от психологични проблеми, а също така е и източник на вируси и зарази.


ArtIvet.com
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, ДворниПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Отгледани от животни: дете - вълк бяга от болницата - 3.4 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: