Три трика, за да се зареждаш с енергия и щастие

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Три трика, за да се зареждаш с енергия и щастие

Открихме причината да се чувстваш като парцал. Да, точно както постоянно нарастващия брой от суперизтощени мацки, може би си на ръба на емоционалната си енергия – тази, която няма как да бъде възстановена с хранителни добавки, витамини или кофеин.

Оказва се, че физическата енергия – този вид, който си набавяш благодарение на сън, правилно хранене и спорт – задоволява едва 30 процента от енергийните ти нужди.

Останалите 70 процента, от които имаш нужда, за да бъдеш способна да бягаш сутрин, да преживееш заетия си работен ден и в крайна сметка съвсем искрено да се усмихваш по време на късната си вечеря с приятели, трябва да набавиш от емоционалната си енергия – да, точно тази, която по странно стечение на обстоятелствата се изцежда от живота, който водиш.

 



Сега е моментът да усвоиш няколко тайни, които ще ти помогнат да възстановиш изгубеното.

1. Направи нещо различно
Когато си заета, неусетно навлизаш в сивото ежедневие на претрупания си график и монотонността, с която протича деня ти, изтощава емоционалната ти енергия. А човек има нужда от нови преживявания, за да успее да се чувства истински щастлив.


Справи се: Когато усетиш спад в енергичността си, потърси нови емоции, с които да обогатиш съществуването си. Запиши се на курс, за да овладееш нов език или нова физическа активност. Смени кафенето, в което ходиш всеки ден с друго или просто си купи едно червило в различен цвят. Без промяна, животът е скучен и... изтощителен.

 

2. Научи се да подминаваш чуждите очаквания
Когато близките хора, които са важни за теб, очакват от теб нещо различно от това, което ти самата искаш, това определено би могло да бъде изключително емоционално изтощаващо.

Справи се: Обяви „личната си независимост“. Не давай отчет на никого, просто вярвай, че очакванията ти са твоите топ приоритети и се радвай, когато ги покриеш. Не се чувствай виновна, че разочароваш хората около себе си (когато не отидеш на парти с приятели, защото имаш нужда от почивка, например).

Три трика, за да се зареждаш с енергия и щастие

3. Винаги имай нещо наум
Повечето от нас водят достатъчно добър начин на живот, но постоянните отговорности като работа и образование, доста често ни идват в повече.

Справи се: Подхранвай нивата на енергията си като винаги намираш за какво да бъдеш развълнувана. Планирането и очакването на бъдещо пътуване е на първо място в класацията от стимулиращи емоционалната ти енергия събития. Затова направи резервация за един обикновен уикенд някъде наблизо и ето как ще изгубиш усещането, че си вързана на едно място.



космополитан.бг















ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: