Брак и секс ?!

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия Мнението на
женените двойки за сексуалния живот е „такова животно нема". Докато едно време секс без брак, поне за жените, е значело семеен позор и по тази причина след брака е наставало диво лашкане, за наваксване на изминалите години на въздържание, днес май е точно обратното. Понеже в западните общества сексът без брак отдавна не е табу и сватбата не е повратният момент, след който падат дрехите и задръжките, бракът вече не се свързва с повече секс. А точно обратното.

 


 

При това този факт е научно доказан - учените твърдят, че една от всеки пет женени двойки правят толкова малко секс, че все едно не правят изобщо. Така нареченият „брак без секс" се определя като брак, в който партньорите правят секс по-малко от 10 пъти годишно. Т.е., по-рядко от веднъж месечно.

Защо така? - Причините могат да са най-различни - стрес, работа, деца, проблеми, какво ли не.

Има ли решение? - Ако има желание, има и начин. Ето няколко неща, които трябва да се имат предвид:

 1. Внимавайте в час!

Разсейването е враг на всяка дейност, най-вече на ученето и на секса. Ако имате телевизор в спалнята или ако някой от вас обича вечер да си мъкне лаптопа в леглото, за да отговаря на имейли, не очаквайте горещи сексуални преживявания. За пълноценния сексуален живот е важно да можеш да се откъснеш от работата, проблемите и всичко, което ти пречи да се насладиш на момента.

2. Добра форма е необходимо условие.

В колкото по-добра физическа форма сме, толкова по-пълноценен е животът ни, включително и сексуалният.

3. Няма нормално и ненормално.

За някои двойки е нормална една честота на секса, за други - друга. Важното е не да сте като съседите, а да водите сексуален живот, който в еднаква степен удовлетворява и двама ви.

секс и брак

4. Апетитът идва с яденето.

При браковете, в които има проблем със секса, тази простичка максима може много да помогне. Колкото повече секс правиш, толкова повече ти се прави.

5. „Не" на технологиите!

Ако вече имате телевизор в спалнята, пак не е късно. Просто го изключете, махнете и телефоните и лаптопите и се посветете на по-приятни занимания от разговорите с шефа и вечерните новини.

6. Стресът също пречи.

За да не пренасяте стреса в спалнята, просто говорете за проблемите си някъде другаде, например в хола. Така няма да свързвате леглото с място, където се обсъждат проблеми.

7. Сексуалният живот не е константа.

Нормално е той да има своите върхове и спадове. Ако например не сте се виждали дълго време, нормално е като се видите, да не можете да излезете от спалнята. Също толкова нормално е след раждане на жената да не й се прави секс (малко бебе, за което да се грижи, а и трябва да си възвърне добрата форма). Иначе казано, някакъв период без секс сам по себе си не значи проблем.

8. При проблем, комуникирайте!

Понякога липсата на секс при женените двойки може да означава някакъв проблем във връзката, затова най-добре е да седнете и да проведете един откровен разговор. Говоренето за секс не винаги е лесно, но в случая е необходимо.

 

вратовръзка.бг

 

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Брак и секс ?! - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: