Техния „пръв път” - Странни сексуални обичаи

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

Повечето хора приемат, че техният начин на живот, отношения, че дори и правене на любов са нормални за човечеството като цяло. Интелигентните хора си дават сметка, че културните, религиозните и битовите различия между народите водят до различен начин на живот и приемане на света, но дори и те що се отнася до секс и разбирането за красота не си дават сметка за огромните различия, които имаме помежду си.

alt

 В някой племена в екваториална Африка се смята, че дефлорацията никак не е весела и приятна задача за истинските мъже. Затова момичето, на което предстои избиране на съпруг се отправя в джунглата, за да може тази неприятна задача да изпълни ... самец горила. Смята се, че ако кандидат невестата не успее да привлече самец горила, то тя няма как да е и добра съпруга!

  Ако тези отношения и ритуали ви се виждат варварски и нечовешки в тяхна защита ще добавим само, че за много от тези племена горилите са свещено животно и техния живот се цени дори по-високо от този на хората. Например – убийството на горила на територията на съседно село е тежко престъпление, много по-тежко отколкото да избиеш десетина члена на другата общност.

 Обитатели в Тибет били малко по-либерални. За да може една девойка да се омъжи, то било необходимо да докаже, че е имала поне 20 сексуални акта и то с различни мъже. Момичетата съблазнявали пътници в безлюдни местности и след изпълване на мисията ги молили за някакъв подарък, с който да докажат на старейшината на селото, че вече имат опит.

 Не бързайте да съдите морала на тези племена. Такива обреди са характерни за немногочислени общности, където кръвносмешението води до изявата на редица генетични деформации и заболявания. Това е опит за обогатяване на гените на цялата общност.

 Славяните например много държат на девствеността. Традицията да се показва чаршафа изцапан с алена кръв след първата брачна нощ е била широко разпространена. Майката на „нечистата” невеста можело да бъде убита с камъни, а самата девойка прогонена. Дори и сега в забутани села въпроса и доказателството за девствеността на девойките е актуален.

  Предполага се, че подобни обичаи се коренят в поверието, че жените изпитват силна привързаност към мъжът отнел девствеността им /разбира се изнасилването никога не се брои като причина за привързване, а точно обратното/.


Силва Коен
 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Техния „пръв път” - Странни сексуални обичаи - 4.0 out of 5 based on 7 votes
Коментари (1)
И то доооста
1 Петък, 25 Май 2012г. 13:03ч.
диабетични храни
И то доооста странни обичаи имат. И какви ритуали. Интересна статия.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: