Потентността на българина – на теория и на практика

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Българинът винаги е претендирал и се е славил със своята потентност. Оплаквания в тази насока рядко се чуват. Но потентността е термин разтеглив и не се изчерпва само с „моженето” и мерака. В него се включва и оставянето на генетично потомство. И макар българските мъже да са можещи и доказали се в биологичното бащинство, така от две години на България и се налага да внася сперматозоиди от Дания.

Банката за сперма у нас е празна и някои болници са принудени да сключат договори с международни фирми за внос, за да могат да извършват репродуктивна дейност. Тази информация предостави доц. Атанас Щерев по време на заседание на парламентарната здравна комисия днес, предаде БНР.

Бива ли такова нещо се питам? Да си затрием балканските гени като едното нищо. Да, датчаните са красива нация – фини черти, руси коси, но има ли някой да отрече, че българките са най-красиви като цяло? /внимавайте какво ще отговорите ;)/

Във връзка с необходимостта от вноса на сперматозоиди доц. Щерев пояснява, че у нас желаещите да бъдат донори на сперма са малко, защото според съществуващия закон това донорство не се заплаща. Идиличната представа за стаичка с порносписания, видео и чашка е само за американските филми. Питам се обаче, защо не се заплаща за този род донорство? Значи може да се закупи сперма от Дания, да се плати транспорта и, да се внесе и предполагам се пренася в определени контейнери, а не по DHL, а на хората отделили от времето си да дарят и лев не се дава?

В кръга на шегата се запитах по кой код от митническата тарифа се внася този биологичен материал и как се извършва проверката за автентичност на материала. :)

От друга страна съм наясно, че ако за едно донорство се плаща примерно 5 лева то пред съответните центрове ще се извият опашки от предприемчиви роми и уверена съм нещата пак ще се стигнат до разправии и съд за погазване на правата им, защото след 20-я дарител нужда от материал на мъже с такива външни белези няма да са необходими и те отново ще се почувстват засегнати.

Малко хора са наясно, че освен дарители на сперматозоиди има и даряване на яйцеклетки. Там обаче дарителите са изключително малко. Процедурата е свързана с хормонална терапия и медицинска процедура по вземане на готовите яйцеклетки. Дарителките, които го правят са предимно близки на нуждаещата се двойка и в рядкост жени с големи сърца. Но не мога да не попитам след като внасяме сперматозоиди защо не внасяме яйцеклетки?

На практика при прилагането на вносната сперма родителите са били уведомявани предварително, че в репродуктивната дейност ще бъде включена сперма от чужбина. В много от случаите те са предпочитали нея. Вече има родени деца, чиито бащи на практика са от чужбина.

Силва КоенПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Потентността на българина – на теория и на практика - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: