Любов между колеги

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
любов между колеги
Любовта ни съпътства навсякъде. Нещата обаче се променят, когато се появи на работното ни място. И какво да правиш, ако си с тежката диагноза - „влюбена в колега“?

Почти на всяка жена по света се е случвало в определен етап от живота си да е била влюбена или поне увлечена по свой колега. Сега си казваш – явно не се случва само на мен. Не само, че това не е рядкост, ами е и напълно нормално. Въпросът е дали си временно увлечена по въпросният индивид или си безнадеждно влюбена.

Защо се получава така? Как се стига до там да се влюбим в колега?

Причината е проста. С колегите си ние прекарваме по-голяма част от ежедневието си, повече дори и от времето, изживяно с най-близките приятелите. Споделяме еднакви цели, еднакви проблеми, стремим се към общи цели, най-вероятно имаме и еднакви интереси. Това логично ни прави близки с тях. Освен това ежедневно опознаваме все повече хората около нас, виждаме силните и слабите им страни, често ставаме и приятели, защото осъзнаваме, че си пасваме с някои от тях. В работната среда често бягаме и от личните си проблеми, разсейваме се с непринудени шеги и натоварения работен график. Всичко това, когато се съчетае с присъствието на човек, който ни привлича визуално и емоционално, логично води до това да хлътнем и да не се усетим, че започваме да мислим по-често за него, отколкото е необходимо.

Други жени просто си набелязват „обект“ на работното място, за да им е интересно и да убиват скуката от работата, когато се закачат с него. Вариантите да стигнем до въпросната ситуация са различни, но при всичко случаи, след като се влюбим, положението става деликатно.

Редно ли е да дадем воля на чувствата си?

Няма универсален отговор за тази ситуация. Има твърде много странични фактори, които трябва да повлияят на решението. Пада ли си той по теб? Дали ти си обвързана? Дали той е обвързан? Дали не е на ръководна позиция и ти се явява нещо като шеф (или дали не е самият ти шеф!). Как би се приела една евентуална връзка от колегите ви? Няма ли да провалите кариерата си? Изникват още куп въпроси, които са свързани с конкретната ситуация. И всички те са като подводни камъни, които може да те тласнат към дъното, където те чака разбито самочувствие и объркан живот. Затова, преди да решиш, че чувствата ти са достатъчно силни, за да действаш, помисли за всичко наоколо и прецени дали си заслужава риска.

При всички случаи, директните свалки на работното място не са за предпочитане. Това не само ще урони авторитета ти, но и ще даде повод за клюки по твой адрес. Ако си си позволила да си твърде нападателна, не се учудвай, ако групичка колежки започнат да клюкарстват, че се държиш като „леко момиче“ и се „излагаш“. Това ще даде повод и на ръководството да се вгледа в качеството на работата ти, тъй като те виждат, че се вълнуваш повече от колегата, отколкото от ангажиментите си.

Предполагам си наясно с това дали обектът на желанията ти е обвързан или нe. В случай, че не знаеш, първата ти задача е да разбереш дали има съпруга или приятелка. Ако има, това трябва да е първата червена точка, която светва в съзнанието ти. Предполагам не искаш да си в ролята на разбивачка на семейства, затова се опитай дори да не поглеждаш предизвикателно. Ако той прецени, че си пада повече по теб, отколкото по неговото момиче, ще намери начин да ти го покаже. Но дори и тогава, помни, че се набъркваш в неприятна ситуация, от която при всички случаи ще излезеш наранена.

Изключение прави варианта, ако и двамата сте обвързани, но просто искате да се отдадете на моментната страст, без никой нищо да разбира – нито в личния, нито в професионалния ви живот.


любов между колеги„Не си вади ... там, където си вадиш хляба.“

Някои биха потвърдили това клише с двете ръце, просто защото са го изпитали на гърба си и са били безкрайно огорчени. Чували сме не една история как хора провалят кариерата си, заради това, че са се отдали на любовно увлечение на работното място. Според препатили, когато се създаде връзка между колеги, тогава е най-добре единият от двамата да смени работното си място. В противен случай, вместо да се радвате на любовта си в началото на връзката, ще се занимавате повече с клюките около вас.

И все пак, когато сърцето ти трепва при вида му и си сигурна, че той е човекът за теб, тогава не бива да се спираш от подобни предразсъдъци. Много щастливи връзки са започнали в офиса, защото хората са се опознали и са се уверили, че са един за друг. Нима запознанството в нощен клуб е по-обещаващо от връзка с човек, чиито силни и слаби страни сме опознали и сме приели. Старите хора неслучайно казват – човек се познава най-добре в работата.

Защо да бягаме от любовта, ако се появи на неподходящо място? Просто трябва да сме по-предпазливи и дипломатични, когато показваме чувствата си. И да не забравяме, че все пак той е мъжът и, дори и в работна атмосфера, очакваме от него той да направи първата крачка.


интимно.розали.комПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Любов между колеги - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: