Правилния избор

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
 

alt Животът не може да бъде програмиран и планиран, за да се имунизираш от евентуални грешки. И все пак можеш да предизвикаш добрия късмет за сметка на лошия, като взимаш решения, които са наистина правилни вместо тези, които ти изглеждат такива в 3 часа пред някой клуб и след няколко питиета...

1. Не се обвързвай сериозно, преди да си поживяла... не само малко, а много. Не се омъжвай на 18. Използвай презервативи и противозачатъчни хапчета (ползвай дори двата метода за всеки случай!). Да, и ние сме чували за някои хора, които са се оженили за първата си любов и са живели щастливи заедно, докато смъртта ги раздели... но не са достатъчно, за да оправдаят евентуална бременност на 16.

2. Бляскавата кола, която трудно можеш да си позволиш (да не говорим за поддръжката й) е глупав избор. Винаги.

3. Образовай се. Ако успееш да следваш престижна специалност, възползвай се. Учи се от хората, на които се възхищаваш. Знанията ти купуват власт, самочувствие и възможности. Университетското образование обикновено изплаща усилията, които влагаш в него. Не се лишавай от облагите, които ти предлага ученето.

4. Ако си изправена пред трудно решение, по-добре избери смелата предизвикателна възможност. Всяко решение, взето от малодушие, несигурност, страх или мързел, е грешно.

5. Красивото, секси лошо момче е перфектно забавление за уикенда. Не се омъжвай за подобен екземпляр!
 

6. Задачата, която се налага да свършиш най-спешно в момента, обикновено е тази, с която най-малко ти се ще да започнеш. Но го направи!

7. Заобиколи се с хора, чиито ценности уважаваш и на които можеш да разчиташ. Повечето ти приятели се вълнуват само от забавления? Ами, не се обръщай към тях за съвет.

8. Родителите и най-близките ти приятели наистина ти мислят най-доброто, но едва ли винаги ти дават най-добрите съвети. Никога не следвай съвети сляпо, независимо кой ти ги дава.

9. Премисляй поне една нощ всяко голямо решение, което взимаш.

10. Ако не си обмисляла варианта да създадеш семейство и да родиш до 35-годишна възраст ... ами, помисли!

11. Когато обмисляш бъдещето си в далечна перспектива, по-добре избери мъж до себе си, който те обича (дори малко повече, отколкото ти него), който е принципен и за когото щастливото семейство е по-важно от финансовите успехи и сексуалните приключения.

12. Понякога ще се налага да променяш критерия си при взимане на избор. Ако си недоволна от живота си, не можеш да очакваш да го промениш за добро като продължаваш да правиш това, което винаги си правила.

13. Не се лишавай от всички малки удоволствия, които ти предоставя животът. Пътуване в чужбина? Този избор е винаги оправдан.

14. Не се разхождай сама нощем. Не се качвай в колата на непознати. Разходката в планината с кънтящия в ушите ти iPod не е препоръчителна. Не оставяй чантата си на съседната седалка. Не се страхувай да нараниш чувствата на някого – нарани ги - просто се прибери у дома в безопасност!


космополитан.бг 

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Правилния избор - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: