Дългата връзкка

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Дългата връзка
Във всяко едно взаимоотношение има периоди, така е във всяка връзка.
Първоначално всичко е прекрасно,розово, правите заедно вълнуващи неща, опознавате се и най - важното не се карате.В последствие всичко се променя...

След няколко месеца (година, две...) обаче нещата вече не са съвсем така. Познавате се, може би живеете заедно или поне често тя спи у вас или ти у тях, а връзката е навлязла в някаква спокойна рутина.

 Трябва ли това да се променя?

С една дума, да. Ясно е, че няма как да е като в началото, но това не значи, че не можете да освежите връзката си. А защо трябва? Защото и двамата го искате. Нормално е да искаш вълнуващи и нови неща и да се отегчаваш от еднообразието. Една връзка в стагнация съвсем скоро ще отегчи и двамата, което само по себе си е лоша причина за раздяла.

Затова...

 Опознай проблема, за да го решиш. Можем да разгледаме няколко аспекта на зациклилата връзка. 

1. Кавги

Колкото по-дълго си с даден човек, толкова по-малко внимаваш какво говориш и правиш. Чувстваш го близък и сякаш можеш да му кажеш всичко. Е, не е така. Някои неща не се казват, ако ще да се познавате от двадесет години.

Затова...

Не допускайте споровете да излязат от релси, като говорите глупости. Има няколко правила за спор с гаджето, които може да помогнат. Най-важното – не забравяйте, че говорите с човек, когото обичате, колкото и да сте му ядосани.

  • Не спорете пред други хора - караницата на публично място изнервя повече и е по-грозна гледка.
  • Не спори от скука - това е тъпо.
  • Не спори за незначителни неща.
  • Опитай се да се поставиш на мястото на другия.
  • Ако има нещо за казване, не го премълчавай.
  • Ако не си убеден в правотата си, спри и помисли за миг.
  • Не обиждай - това после трудно се поправя.

Все пак

Всички тези съвети могат да помогнат на една еднообразна или зациклила връзка, но само ако и двамата искате. Ако проблемът е само малко скука, която може да си отиде, когато решите, ОК. Друго условие е да не си сам в усилията си да промениш нещо. Ако обаче скуката, караниците и проблемите имат някаква по-дълбока причина, която не се оправя с един уикенд извън града, най-добре е да седнете и да поговорите сериозно и откровено защо това е така.

дългата връзка

2. Скуката

Тя винаги е първа в подобни списъци. Скука и еднообразие в леглото, в забавленията, в излизанията – тези неща ще писнат много скоро и на двамата. Ако добавим към това някакъв график – например излизане с приятели всеки вторник, секс всеки петък и т.н., това вече са знаци, че скоро някой от вас ще изкрещи: „Стигааа!”

Затова...

Не позволявай в живота ви да се намесят графици. Не допускай да ядете всеки петък в една и съща пицария. Обърни внимание на малките неща, на детайлите. Ако например винаги правите секс на тъмно в мисионерската, това също е знак за рутина. Затова предлагай нови неща – и в леглото, и в начините ви да се забавлявате. Пробвайте нещо ново, отидете някъде, където не сте ходили, – усещането за новост ще прибави свежест в отношенията ви.

дългата връзка

3. Мързелът

Когато двама души са заедно от дълго време, има голяма вероятност да предпочитат да прекарват свободните си вечери вкъщи, пред телевизора. Идеите за излизане често се отхвърлят с аргументи като „умора” и „мързел”. Резултатът – двамата започват да се виждат само по домашните си дрехи, проснати пред телевизора. Много секси.

Затова...

Излизайте. Без значение дали само двамата или с други хора (най-добре е баланс между двете). Отидете някъде, нагласете се, пригответе се като за среща. Не позволявайте да забравите как изглежда другият навън, защото го виждате само вкъщи.


вратовръзка.бг
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Дългата връзкка - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: