Целувката може да бъде по - еротична от секса

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
целувката може да е по-еротична от сексаНай - красивият вид сношение - на устните, телата и душите безспорно е целувката. В секса тя е неминуема част, която допринася за по-пълноценно изживяване на акта и умножава удоволствието, което изпитваме.

Има хора, които се възбуждат многократно повече от целувка, отколкото от секс.

Тя е основният участник в любовната игра, интимно изживяване, израз на нежност, обич или страст. С нея се възбуждаме и изпитваме още по-силно удоволствие от секса.

Концентрацията на феромоните в личната ни миризма, която отделяме докато се целуваме, може да стимулира нашата сексуална възбуда много по-силно от самото сношение. Не може да не сте усещали как допирът на устните, играта с езика, нежното или по-силно докосване влияе. Като че ли ток преминава през тялото ни, стигайки чак до пръстите на краката.

Този съкровен акт на съприкосновение може да не се свежда единствено до целувката с устни. Напротив. Целувка е всяко едно докосване на устните по тялото на партньора, с или без език, което е в състояние да го наелектризира и разтрепери. Това е дори моментът, в който отдаваме орална любов, тъй като в този процес устата и устните ни са също толкова заангажирани.


Играта с език по време на целувка може да ви подскаже какво ще се хареса на партньора ви по време на секс.

Ако езикът на единия от партньорите се движи убедително направо, това означава, че той изпитва явно желание да ви притежава, ще бъде страстен и няма да губи много време в прелюдии. Мекият и палав език, който извършва по-дразнещи и игриви движения свидетелства за предпочитания към бавната любовна игра. Човекът, който е почитател на такъв тип целувка обожава нежността, ласките, леките докосвания. Той ще ги отдава, но ще иска и да ги получава.

С помощта на целувката може да усетите партньора си.

Добрите любовници още на стадия на играта с устни достигат пълен контакт и взаимно разбирателство, което им позволява да получат от близостта максимално удоволствие - усещане, понякога по-силно от самия сексуален контакт.

Проучване на британския вестник „Сън“, проведено сред 1000 представителки на нежния пол гласи, че според участничките в допитването, целувката е по-хубава от самия секс.

Защо целувката ни влияе така?
 
По езика и по устните има милиони нервни окончания, чието дразнене, смучене, допир стимулира отделянето на ендорфини, енкефалини и динорфини в много части на мозъка, главно – в лимбичната нервна система. Това стимулира хормона на щастието, предизвиква еуфория и силна възбуда. Всичко това, в комбинация с докосвания и галене по главата, врата и тялото, може да бъде разтърсващо.

Целувката се ражда от стремежа на първобитните ни предци да си набавят сол, като оближат потта на ближния. В съвремието целувката се възприема по съвсем различен начин и има страшно много проявления. Но тя ще си остане територия, която, колкото и да опитваме да овладеем, винаги ще бъде необятна. Винаги ще има неизпробвани техники и неизпитани тънкости.

Днес тя е не просто подправката, която овкусява любовния ни живот. Целувката е това, без което нашето сексуално удоволствие нямаше да придобие колосалния размер, с който може да се похвали днес.


интимно.розали.ком

Целувки - за начинаещи и напреднали

Интересни факти за целувките по света (продължение)

Интересни факти за целувката

Целувката - 10 здравословни ефекта


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Целувката може да бъде по - еротична от секса - 4.8 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: