Мъжка романтика

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
мъжете обичат по-дълго
В определението на романтиката в повечето случаи се има в предвид разбирането на жените за романтиката – изпращане на цветя и картички, съхраняване на спомените в кутия или албум и т.н.

Мъжете може и да не правят тези неща, но много от тях правят нещо по-романтично: запазват любовта в сърцето си завинаги.

В едно проучване, включващо 3000 мъже и жени по целия свят, които са се опитвали да се съберат отново с изгубена любов, задали въпроса: “Колко дълго ви отне да превъзмогнете изгубената любов?”. Отговорите на мъжете (независимо дали хетеро или хомосексуални) сочат, че на тях им трябва значително повече време да превъзмогнат любовта си, отколкото им е нужно на жените. Някои от мъжете не били доволни от възможните отговори, предоставени в проучването – най-дългосрочният от отговорите бил: “Над 10 години.”. Някои мъже зачерквали всички отговори и записвали “Никога.”. Вероятно, сред проучваните е имало и жени, които никога не са превъзмогнали загубената си любов, но фактът е, че само мъже записали този отговор в проучването.


От младите момчета не се очаква да оплакват изгубената си любов. Но много от мъжете, участници в проучването, споделили, че след като се разделили с гимназиалната любов, плачели тайно всяка нощ в продължение на месеци.

Влюбеният мъж

Това проучване дало сходни резултати като друго изследване на хора, които никога не са се опитвали да се съберат отново с изгубената си любов. В него значително повече мъже, отколкото жени, пожелали да вземат участие и изразили силни чувства по отношение на първата си любов, дори и никога да не са се свързвали с тези жени.

Но много рядко някое мъжко списание би публикувало история за любов и романтика. Според редакторите мъжете не са заинтересовани. Но не е така! Когато изследване за романтиката било публикувано в Плейбой, то предизвикало много положителни отзиви.

В случаите, когато се очаква проява на романтика (като Св. Валентин, рождени дни и годишнини), всички трябва да запомним...

тябг.ком

 

 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: