Влюбване в неподходящия

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Влюбване в неподходящия
Истинско щастие е да владееш езика на любовта, но малко са тези, които съумяват да го научат.

 

Всяка жена е изпадала в състояние на мечтателност, мислейки за принца на бял кон. Всяка една има идеализиран образ в представите си за него и, когато открие негов аналог в реалния живот, е завладяна от единствения стремеж – той да бъде неин на всяка цена. Но никога не си даваме сметка навреме, че „на всяка цена“ е много по-висока от цената, която сме склонни и е нормално да платим за това да бъдем щастливи.  Късно осъзнаваме, че мечтите затова са наречени „мечти“, за да не се сбъдват.
Истинско проклятие са женската упоритост, склонността към компромиси и вечната неумираща надежда, че все някога Той ще стане по-добър, грижовен, обичлив или, простичко казано, идеален. На всяка жена й се е случвало да се оплаква на приятелките си от своята половинка и в същото време да ги увещава как той всъщност е прекрасен и добър човек и ще промени пренебрежителното си отношение.

Дори да има десетина обожатели, жената винаги се стреми към този, който е недостъпен, обвързан или не може да има. Стандартна е и ситуацията, в която жените не се влюбват толкова в красиви мъже, колкото в мъже, заобиколени от красиви жени. Искаме да сме една от тях, сякаш това е начинът да се превърнем в принцеси за него, а после -  единствената за него. Но това се оказва „мисия невъзможна“. Винаги искаме това, което и другите, смятайки, че е по-доброто. Винаги искаме заетите мъже, смятайки, че са по-сръчни и можещи, защото са имали опит с много жени. Но не се замисляме, че един истински донжуан трудно би се лишил от свободата си да бъде, с която поиска. Надяваме се, че ще успеем да променим мъжката природа, но след многократни опити и купища изобретателност осъзнаваме, че това е загубена кауза.

 Влюбване в неподходящия   
Търсим очарователния, за да може да се изфукаме с него пред приятели и познати, дори и да се държи пренебрежително към нас и да ни третира като слугини. Смятайки,  че е мъжът с главно „М“ сме склонни да му угаждаме, да го носим на ръце, да го глезим, само и само да не ни зареже. Най-лесно е да се свикне с добро отношение и още по-лесно е да се злоупотреби с него – нещо, което е запазена черта на мъжете.

Неслучайно е казано, че любовта е сляпа. Една жена е способна да прости всичко, да жертва достойнството и самочувствието си, да си затвори очите за нередностите във връзката си с мъж, от когото получава всичко друго, но не и любов.

Дори и да успеете да оплетете в мрежите си някой мачо и той започне да ви сваля звезди, да ви издига на пиедестал, всичко отново е от изгрев до залез. В момента, в който той усети, че сте негово притежание, вие автоматично ставате безинтересни – негово поредно завоевание и поредна червена точка в „тефтера на свалките“. На мъжете им трябват жени, които да бъдат техни брошки и, които да носят само на специални поводи. В противен случай, в мига, в който се почувстват обвързани, си плюят на петите и дим да ги няма, като оставят след себе си sms, e-mail или просто набързо написана бележка с краткото обяснение: „Виж, повече от ясно е, че нищо сериозно не може да има между нас!“

 

Влюбване в неподходящия
   Най-накрая достигаме до прозрението, че когато се влюбим в идеалния мъж, в най-честия случай, той чака идеалната жена или просто не е създаден да бъде женско притежание. Или иначе казано, не трябва да припарваме до:

  • Мъже, свикнали да бъдат предимно сред женска компания (не очаквайте да ви глезят и да ви свалят звезди, по-скоро вие се научете на тези неща).
  • Мъже, чиято най-сериозна връзка е в рамките на десет дена (това е доста свободолюбив мъж, който можете да задържите до себе си не повече от две седмици).
  • Мъже, които повече обещават, отколкото действат (винаги имат заучени романтични    фрази, които, според тях, „сработват” и вие се превръщате в нечие притежание).
  • Мъже, които на първа среща броят коя под ред си в списъка му със завоеванията (това е категоричен знак, че мъжът срещу вас не търси любов, а среднощна афера).
  • Мъже, които ти разказват само за бившата си приятелки, която очевидно не са преодолели и все още я смятат за перфектната (със сигурност излизат с вас, за да утешат мъката си по съвсем скорошната им раздяла с последната любов).
  • Мъже, които са толкова метросексуални, че не можете да си намерите място пред огледалото от тях (от тях няма да получите почти никакво внимание, защото са заети да обръщат внимание на външността си).
  • Мъже, които изпитват по-скоро чувство за собственост, а не любов (ще бъдете тяхно притежание и нищо повече).


интимно.розали.ком

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Влюбване в неподходящия - 3.8 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: