Рецепта от Тибет връща часовника на младостта назад

( Votes )
Оценка на читателите: / 29
Слаба статияОтлична статия 
Писано ни е да живеем определен брой години и най-важното е не колко, а КАК ще ги изживеем. Никому не е нужен вечен живот. Особено ако се отнася само до теб и погребеш обичните хора.

древна китайска рецепта за младост

 
Младостта не е просто брой години, които сме изживели. Тя е състояние на тялото и духа. Усещане за свобода, енергичност, здраве. И докато вечен живот никому не е нужен, вечната младост е благослов за всеки.

 

 

Знам, че не съм новатор в тези разсъждения. От древността хората са търсели еликсира на младостта и може и да са го открили. Или поне така твърди експедиция от сътрудници на ЮНЕСКО, които през 1971 година посещавайки Тибет, в развалините на древен манастир открили глинени плочки с уникална рецепта за подмладяване.

Удивителното е това, че съставките на това чудодейно средство са всеки му известни, но подмладяващият ефект се предопределя от направата и начина на приемане на еликсира. 
За всички, които искат да върнат „часовника” назад представям оригиналната рецепта:

300 г чесън се измива и изчиства от обелките, нарязва се на ситно и се смачква в дървено хаванче с дървено чукало. Претегля се 200 г от тази маса, като се взема отдолу, където има повече сок. Поставя се в стъклен съд и се залива се с 200 г спирт и се затваря плътно. Разтворът се държи на тъмно и прохладно място 10 денонощия, след което сместа се прецежда през няколко слоя марля, изстисква се и се оставя да отлежи 2-3 дни. Настойката се пие със студено прясно мляко (по 50 г на прием) три пъти на ден, 20 минути преди ядене по специална следната схема.
Първият ден преди закуска — 1 капка, на обяд — 2 капки, на вечеря — 3 капки. Следващите дни дозата се увеличава с по 1 капка при всеки прием.
На петия ден преди вечеря и сутринта на 6-я ден се вземат по 15 капки, след което започвате да намалявате с по 1 капка на прием и на 10-я ден вечерта пиете само 1 капка. От 11-я ден се пият по 25 капки с мляко 3 пъти на ден преди ядене, докато свърши цялото количество. Подобен курс се повтаря след не по-рано от 5 години.

 

 

 чудеса.нет 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Рецепта от Тибет връща часовника на младостта назад - 4.4 out of 5 based on 29 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: